Изненадващите предмети в резиденциите на кралица Елизабет II

кралица Елизабет II
Снимка: Getty

По време на частни посещения кралицата често открехва завесите на своите резиденции, а отвъд луксозните мебели се крият някои неочаквани предмети, които на пръв поглед не изглеждат в тон с останалата част от кралския дом.

Те обаче ни карат да чувстваме кралицата няколко идеи по-близка, защото могат да се открият във всяка средностатистическа къща. Ето на какво може да попаднете в някои от домовете на Елизабет II, които вече ви представихме.

Редки семейни снимки

кралица Елизабет II
Снимка: Getty

Както всяка майка и баба, кралицата пази множество снимки на своите близки. Сред тях е снимка на принц Хари и Меган Маркъл, която не е разпространявана официално, направена по време на годежа им през декември.

Друг кадър, заснет по време на посещение в Бъкингамски дворец, показва снимка на внучката ѝ Зара Тиндал в деня на нейната сватба през 2011 г.

Кралицата държи на показ и снимки на своя съпруг – принц Филип, както и децата си, които често са обновявани.

Електрическа печка за 30 паунда

кралица Елизабет II
Снимка: Getty

На снимките от визитата на президента на Естония – Керсти Калюлайд, се забелязва малка сива печка под златиста маса в „Бъкингам“. Пластмасовия електрически уред е оценен на не повече от тридесетина паунда, колкото една обикновена печка в британски магазин – оказва се, Елизабет II има икономичен подход към отопляването на двореца.

Награда BAFTA

кралица Елизабет II
Снимка: Getty

Пет години след получаването на почетна награда BAFTA, вече знаем къде кралицата я съхранява. През април я видяхме на масичка в Дъбовата стая на Замъка „Уиндзор“. Там тя е в компанията на семейни снимки, сред които портрет на принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и обща снимка на цялото кралско семейство.

Банкомат

Снимкови доказателства няма, но е потвърдено, че такъв се използва за нуждите на кралското семейство и неговия персонал. И това не е всичко – специалният пощенски офис се ръководи от Кралската поща.

Домашни потреби от House of Fraser и John Lewis

Освен висок клас дизайнерски продукти, Негово Величество притежава също покупки от по-достъпни производители като House of Fraser and John Lewis. И двете фирми изпълняват поръчки от кралицата, а John Lewis снабдява кралския дом с галантерийни стоки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти