Как кралица Елизабет спасява принц Уилям след раздялата на родителите му

кралско семейство
Снимка: Getty

Когато принцеса Даяна и принц Чарлз обявяват раздялата си през 1992 г., техните синове Уилям и Хари са съответно на 10 и 8. За двете момчета следва тежък период, който не се изчерпва само с четирите години, които отнема финализирането на развода.

В новата си книга „Битката на братята“ кралският биограф и историк Робърт Лейси разкрива каква роля е изиграла кралица Елизабет Втора във възпитанието на Уилям след като родителите му поемат по различни пътища, пишат от Marie Claire.

„Три години след раздялата на родителите му - само две години преди смъртта на Даяна - кралицата се тревожеше за душевното състояние на Уилям“, пише Лейси в книгата. „Доверявайки се на един от своите съветници, кралицата всъщност се страхуваше, че момчето може да се срине, точно както майката на принца очевидно е била разбита психически в няколко отношения.“

Според Робърт Лейси дядото на Уилям, принц Филип, се е съгласил, че момчето се нуждае от допълнителна подкрепа и дори е насърчил кралицата да се опита „да се сближи конкретно с това момче - което е било не само крехкия ѝ внук, но и бъдещ наследник на нейната корона“.

► Принц Хари е бил третиран като „резерва“ в семейството, твърди кралски биограф

Решението на кралицата е било простичко, но важно: тя започна специална традиция – обяд с Уилям всяка неделя. Лейси твърди, че този подход „помага на крехкия ученик, когото го грози снрив, да се превърне в доста корав млад мъж“, като му дава още „морален компас и цел“.

Разкрити тайни на кралското семейство от биографията „Битката на братята“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти