Принц Хари е бил третиран като „резерва“ в семейството, твърди кралски биограф

Принц Хари е бил третиран по-зле, отколкото принц Уилям, тъй като той не е пряк наследник на трона, твърди кралският историк и автор на книгата „Битката на братята“ Робърт Лейси.

По време на скорошно интервю в подкаста “Pod Save the Queen” Лейси казва, че макар като деца двамата да получават внимание по равно, с годините Хари е „изтласкван навън“ от своите роднини.

Разкрити тайни на кралското семейство от биографията „Битката на братята“

Според кралския биограф фактът, че херцогът на Кеймбирдж е директен наследник, а херцогът на Съсекс се смята за „резервният“, се е отразило върху начина, по който кралските особи се отнасят с по-малкия брат.

„Бих казал, че с Уилям са се отнасяли по-любезно, отколкото с Хари, но това винаги е била съдбата на резервните“, обяснява Лейси. „Хари, за съжаление, следва традицията на принцеса Маргарет или принц Андрю като номер две в системата, третирани грубо от логиката на кралската система, която всъщност благоприятства основната кръвна линия.“

„Когато се раждат и са малки и деца, резервните винаги са толкова близо до центъра на нещата и е тяхната съдба, по време на техния живот, да бъдат изтласкана навън“, продължава той. „В технически план, разбира се, те са измествани по линия за наследяване на трона. След като Хари е точно до Уилям в последователността, той се отлага до около шеста, седма, осма позиция.“

В момента Хари е шести по ред на трона, следвайки принц Чарлз, принц Уилям и децата на Уилям принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис, припомнят от Marie Claire.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти