Юпитер в Козирог: образува се вълшебен прозорец, ще имаме от всичко по много

планети космос юпитер
Снимка: Istock

От днес 02.12.19г. до 19.12.20г. Юпитер ще бъде в Козирог. Всички ние чакаме Юпитер най-после да мине и през нашия знак. Кога ще стане това? Напоследък този въпрос си го задаваха най-често Козирозите!

Защото от няколко години в този кардинален знак се е настанил Плутон, а от края на 2017г. и Сатурн се присъедини към него. Два много тежки и сложни транзита, които доста поизпотиха представителите на този знак. Е, компанията се увеличава - от 02.12.19г. до 19.12.2020г. Най-голямата и за щастие, късметлийска планета в слънчевата система, ще транзитира през земния Козирог.

Юпитер увеличава нашите знания, опитност и разбиране. Той се свързва с оптимизма, щедростта, израстването, изобилието, висшето образование, разширението на нашите знания. Той не се чувства много добре в знака Козирог, на който Сатурн е управител! Това не е най-щастливото и благотворно положение за Юпитер, планетата на късмета.

Колкото по-консервативно мислим по отношение на политика, образование, религия, морал - толкова по-лесно ще преминем през този период. Без да усетим особено големи разминавания между очаквано и постигнато! Юпитер ще иска от нас да бъдем реалисти! Ще е най-добре, когато стъпка по стъпка пристъпваме към успеха. Когато подхождаме с дисциплина и мъдрост към предоставените ни възможности.

За да успеем, ще са ни нужни - посока, ясни цели и силни планове за действие.

А за да получим практически резултати от тази позиция на Юпитер - ще трябва да усвоим качествата на Козирога.

По някакъв начин сега този Юпитер в Козирог ще ни напомни на неговия предишен транзит през 2008г. Ще ни върне в едно трудно време - на криза в много отношения - и емоционална и икономическа! Много е възможно отново да се изправим пред редица сложни обстоятелства. Той ще мине през много и различни аспекти при своя транзит в Козирог.

Луна новолуние космос планети
Снимка: Istock

Едни от най-основните са свързани с Уран, Сатурн, Плутон, Нептун и дългия период, в който ще бъде ретрограден от май до септември 2020г. Ретроградното му движение ни предоставя време за философска и духовна рестроспекция. Може да забави малко плановете но за успех, но рано или късно ще ни предложи отново широките си възможности. Ще ни даде още време да ревизираме и осмислим идеите и възможностите си, след което с нова сила да продължим напред.

Пред Юпитер - всяко негативно влияние на минала планета оттам отстъпва! При смяната му от знак в знак - се образува един вълшебен прозорец, който се появява пред нас в конкретната област, но от нас зависи да го отворим широко! В Козирог този прозорец ще бъде - работа, целенасоченост и дисциплина. Там той става сериозен.

За Телец, Дева и Козирог това ще е по-позитивно явление, отколкото за Овен, Рак или Везни.

планети космос юпитер
Снимка: Istock

Ето и по-важните му срещи за периода:

Около 15.12.19г. Юпитер ще образува тригон с ретроградния Уран, който е в Телец. Това е възможност да разчупим малко рамката и да излезем от “черната кутия” на традиционния Козирог с една нова енергия и прогресивни идеи!

Месеците февруари, юли и октомври през 2020г. Юпитер ще синхронизира на Нептун и всички благотворителни /хуманитарни/ групови инициативи ще бъдат увенчани с успех.

А горе-долу от март до ноември на 2020г. Юпитер ще транзитира в близост до Плутон /точен съвпад ще има три пъти - 05.04; 30.06; 12.11/. Желание за власт и надмощие, за контрол ще се изявяват на по-големи дълбочини в нашия живот. Ще имаме шанс да трансформираме някои модели на мислене, поведение и усещане за света като цяло.

В края на декември 2020г. Юпитер застава рамо до рамо със Сатурн и тогава ще видим цялата картина, голямата развръзка. Въпреки, че като изключим времето, в което Сатурн за кратко ще напусне Козирог и ще влезе във Водолей /от март до юли 2020г./, неговото влияние ще е водещо през цялото време, все пак той се намира в собствения си знак - Козирог.

магия планети космос
Снимка: Istock

Юпитер в астрологията се свързва с оптимизъм, вяра, изобилие, щедрост... с две думи - „от всичко по много“. В земния Козирог тя няма да е в най-блестящата си страна и няма да може да е много разгърната, защото това е знак на ограничението и отговорността. Но за хората родени със Слънце, Луна или Асцендент в Козирог ще е една важна и силна година. Също така за тези, чиито Юпитер се е намирал в Козирог по време на раждането /1960, 1972, 1984.../, започва един нов цикъл.
Те ще преживеят - Възврат на Юпитер!

Що е то Възврат на Юпитер?

Това означава Юпитер да застане в точния градус и знак, както е бил по време на вашето раждане! Възвратът на тази планета е в действие за около дванадесет години. Това е времето, което отнема на Юпитер да обиколи хороскопа ви и да се завърне в наталната си позиция.

Планетата Юпитер и мястото й в картата се свързва с материалното богатство - собственост, приходи, печеливши щастливи възможности, късмет, успех. Особено важни са моментите, когато транзитния Юпитер съвпада с вашия Юпитер. Тогава е възможно да си купите дом, да вдигнете сватба, да направите околосветско пътешествие, да достигнете до върха в кариерата или да сбъднете някоя своя голяма мечта! А може и няколко неща накуп!

Автор: Мария Василева - астролог

Вижте още за 2020 година:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти