Зодиите, на които ретроградният Меркурий ще повлияе положително въпреки трудностите

жена пролет лято природа красота
Снимка: iStock

Няма нищо по-скандално в астрологията от страховития ретрограден Меркурий. В крайна сметка Меркурий е управител на комуникацията, което прави тази планета изключително влиятелна, когато става въпрос за ежедневния ви живот.

Когато тази бързо движеща се и силно интелигентна вътрешна планета е ретроградна, това води до объркване и грешни изчисления, които могат да изкарат всичките ви планове от релси. За щастие, ако сте един от зодиакалните знаци, които ще бъдат най-малко засегнати от ретроградния Меркурий през пролетта на 2022, не е нужно да се подготвяте за хаос и разруха.

Ретроградният Меркурий започна на 10 май в знака Близнаци. Този променлив въздушен знак е склонен да мисли по-бързо, отколкото устата му може да се справи, което прави неправилното общуване централна тема на тази ретрограда. Въпреки това той няма да остане дълго в Близнаци, защото на 22 май Меркурий ще премине в Телец и докато е в този фиксиран земен знак, може да се окаже, че премисляте всяко свое решение и се борите да видите отвъд определени нагласи и гледни точки. Опитайте се да бъдете отворени и да се уверите, че знаете за какво говорите.

Въпреки че ретроградният Меркурий може да преобърне живота ви, важно е да запомните, че преживяването продължава само около три седмици. Приключвайки на 3 юни, тази ретрограда може да ви върне назад във времето, припомняйки ви за недовършена работа. Може да има думи, които остават неизказани, и решения, които тепърва трябва да бъдат взети, така че нека тази ретрограда ви даде още една възможност да опитате отново.

Кардиналните знаци обаче може да не усетят тежестта на това ретроградно въздействие. Ето защо:

Зодиите, на които ретроградният Меркурий ще повлияе положително

Прочетете какво още ви очаква:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти