Нова космическа криза: Меркурий става ретрограден и какво да очакват зодиите

меркурий слънце
Снимка: iStock

Ако досега сте отброявали дните до заветния ретрограден Меркурий през май-юни, не сте сами! Това е може би най-известната ретроградност и има причина да бъде такава, защото е способна а обърне живота ни надолу с главата. Но преди да дръпнете шалтера и да се скриете в мазето с провизии за три седмици, си спомнете, че ретроградният Меркурий не бележи края на света. Напротив, ако използвате енергията му ползотворно, може да се окаже позитивно и трансформиращо преживяване за вас.

Следващият ретрограден Меркурий започва на 10 май на 4 градуса в Близнаци, което го прави особено силен по отношение на объркването и недоразуменията. Все пак Меркурий управлява Близнаци - въздушния знак на гъвкавостта, адаптивността и изкуството на ученето. Но тъй като Близнаци е знак, ненаситен за нови знания и преживявания, може да ни накара да се захванем с прекалено много нови неща и да ги оставяме недовършени.

Когато Меркурий се движи (видимо) ретроградно, той по същество се връща назад във времето, като проследява стъпките си през зодиакалния календар и кара недовършените дела от миналото да изплуват отново. Вместо да следвате порива на Близнаците да започнете нещо ново по време на тази ретроградна фаза, отделете време да редактирате, прегледате и преосмислите ситуация, която може би сте изоставили или оставили незавършена.

Все пак ретроградният Меркурий е идеалното време за уреждане на сметките и прекратяване на ситуации, които са се проточили прекалено дълго във времето.

Меркурий е и планетата на общуването, а когато се движи през разговорливите Близнаци, е възможно да ви е трудно да бъдете внимателни с думите си. Уверете се, че мислите, преди да говорите, защото има вероятност да кажете нещо, което не сте имали предвид или дори да ви се прииска да споделите поверителна информация.

Лято 2023: съвети за всяка зодия

Клюките може да са полезни и пикантни, но в този период едва ли ще доведат до нещо продуктивно. Казвайте по-малко, вместо повече, защото точно тази кутия на Пандора няма механизъм за затваряне. Бъдете още по-внимателни от обикновено да не се подлъжете по дезинформация.

На 22 май кашата на тази ретроградност ще започне да става още по-гъста. Тогава Меркурий ще се върне в Телец - земния знак, който се намира точно преди Близнаци в зодиакалния календар. Телецът е стабилен, упорит и бавно движещ се земен знак, който променя енергията на тази ретроградност в голяма степен. Докато  Меркурий се движи назад през Телец, ще ви се струва сякаш всичко става болезнено бавно. Не се притеснявайте, не само вие ще се чувствате така, но и повечето хора около вас.

За щастие, това преживяване няма да продължи вечно. Кризата приключва на 3 юни на 26 градуса в Телец, и много от нас ще започнат пътя си напред с изцяло нова перспектива. Приемете усложненията, които този ретрограден Меркурий може да ви донесе, защото те винаги крият зрънца мъдрост. А ако ви се струва, че преживяването е било само стресираща загуба на време, имайте предвид, че Меркурий е известен като пакостникът в астрологията. Ретроградите са просто момент, в който Меркурий има възможност да изпусне малко пара и да създаде добър хаос. И не забравяйте - това се случва три до четири пъти годишно и продължава само около три седмици, така че може и да седнете удобно, да се отпуснете и да се насладите на космическото шоу!

А за да направим този период по-лесен, споделяме какво можете да очаквате според зодията си, вижте галерията:

Хороскоп за ретроградния Меркурий през май

Прочетете какво още ви очаква през МАЙ:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти