Само две планети ще бъдат ретроградни през МАЙ, но проблеми и драма дебнат отвсякъде

жена астрология звезди зодии
Снимка: iStock

Краят на един месец не означава непременно край на ретроградния цикъл. Планетарната ретрограда, която започна през април 2022 г., го доказва и то като се има предвид, че е само една и започна практически в края на месеца и ще продължи през лятото и дори част от есенните месеци. Това означава, че гарантирано ще намерите поне една ретроградна планета през месец май.

Колко планети ще бъдат ретроградни през май 2022?

Всъщност ще има две ретроградни планети през май: ретрограден Плутон, който започна на 29 април, и прословутият ретрограден Меркурий, който наближава. Но докато терминът „ретрограден“ може да причини много страдания – т.е. ретроградни спомени към разногласия или свади между любимите хора – реалността е, че ретроградите са много по-чести, отколкото може да си представите. 

Вземете например ретроградния Меркурий – това събитие обикновено се случва около три пъти всяка година (въпреки че през 2022 ни очакваат цели четири) и вие сте ги преживявали всеки път, така че няма от какво да се страхувате. Мислете за всички злополуки, които преживявате през тези сезони, като за дребни неудобства.

Какво да очакваме от ретроградните планети през май 2022?

Ретрограден Плутон (29 април до 8 октомври)

Ретроградите на Плутон са по-малко забележими от ретроградите на Меркурий, но те означават период на преосмисляне, така че все пак трябва да обърнете внимание. Плутон е ретрограден всяка година за около шест месеца, така че обикновено отнема малко повече време, за да разберете как ще ви повлияе.

Ретроградният Меркурий, от друга страна, продължава около три седмици, което прави ефектите много по-остри през този период - и понякога дори преди и/или след ретроградата, като периодът е известен като фаза на сянка.

Разберете какво ще ви донесе ретроградният Плутон според зодията ви:

Какво да очаква всяка зодия от ретроградния Плутон в Козирог

Ретрограден Меркурий (10 май до 3 юни)

Започвайки в променливия въздушен знак на Близнаци и завършвайки във фиксирания земен знак на Телец, Меркурий ще бъде склонен да донесе ефикасни мисли и идеи през този период. През първата половина на ретроградността Меркурий ще бъде невероятно подкрепящ в Близнаци, тъй като това е знак за умствена стимулация и комуникация. Но тъй като все пак е ретрограден, вероятно ще забележите трудности при споделянето и прилагането на тези идеи, докато Меркурий не се върне в стабилния знак на Телец на 22 май. 

До този момент идеите, които сте измислили по време на ретроградността, ще бъдат затвърдени и подосигурени, така че ще бъде важно да направите колкото се може повече необходими промени и корекции във вашите начинания, преди Меркурий да премине в Телец. Телец определено е знак, който обича да поддържа нещата, така че вероятно ще забележите, че наистина започват да се забавят, след като Меркурий се върне обратно в този знак.

По време на тази ретроградност ще бъде важно да помислите къде попадат Телец и Близнаци във вашата рождена карта, тъй като това са двата астрологични дома, които ще изпитат действието, докато Меркурий се движи напред-назад между тези знаци. Тези домове ще бъдат податливи на ревизии и реорганизации от 10 май до 3 юни, така че ако нещата се чувстват малко разпокъсани през това време, можете да сте сигурни, че обвинявате звездите - особено ако имате планети в тези два знака.

Разберете какво ще ви донесе ретроградният Меркурий според зодията ви:

Хороскоп за ретроградния Меркурий през май

Прочетете какво още ви очаква:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти