С рогата напред: днес Меркурий преминава в Телец, ето какво да очакваме

меркурий слънце
Снимка: iStock

Меркурий, планетата, която е известна с влиянието си върху комуникацията, рационалността и разсъжденията, преминава от Овен в Телец на 10 април и остава там до 3 май. Това ще предизвика огромна вълна от упорита, но дипломатична енергия, която със сигурност ще се отрази на всички нас, особено в начините, по които общуваме помежду си.

След седмици на бързи размисли нещата започват да се забавят, когато Меркурий навлиза в стабилния Телец. Когато планетата на комуникацията е в знака на Бика, здравият разум взема връх и ние обмисляме думите си, преди да ги изречем.

За разлика от Меркурий в Овен, Меркурий в Телец не внася драматизъм и размах в разговорите си - всичко, което искате, е да кажете това, което имате да казвате: чисто и просто. Всички ще бъдем по-малко склонни да навлизаме в низходящи спирали от мисли и също така ще сме по-малко разсеяни.

Всяко различие в мнението или дребно несъгласие може да се превърне в огромна битка на волята, без значение колко незначителен е проблемът, и дори не се опитвайте да накарате някого да промени мнението си.

По-умереното темпо няма непременно да прекъсне ефективността ви. Меркурий в Телец на пръв поглед не е най-вълнуващият транзит, защото основният му приоритет е да ви помогне да мислите по-практично, да се съсредоточите и да бъдете по-продуктивни. Можете да свършите много работа, така че сега е идеалният момент да отметнете всичко от списъка си със задачи и да реорганизирате живота си.

Слабостите на зодия Телец

Дори недостатъците на този транзит могат да бъдат използвани във ваша полза, като бъдете отговорни, съсредоточите се върху работата си и не позволявате на хаоса в света около вас да ви попречи да свършите нещо. Време е да се заемете с работа, а Меркурий в Телец ще ви помогне да прескочите всяко препятствие по пътя. Или в духа на Телец, директно да го съборите с рогата напред.

Като цяло Меркурий в Телец създава определено усещане за "Костенурката и заекът" и както ни учи баснята, най-добре е да заложите на по-бавната стратегия. Комуникацията и мисленето ни през този период ще бъдат рационални и ще можем да мислим практично и отговорно за това как най-добре да получим това, което искаме - единственото, което трябва да направим, е да отделим време да слушаме.

Месечният хороскоп за АПРИЛ 2022

 

Прочетете какво ви очаква през АПРИЛ:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти