Великото завръщане на малката разруха: Плутон е ретрограден в Козирог и какво да очакват зодиите

Плутон Козирог
Снимка: iStock

Началото на 2022 г. беше сравнително спокойно от астрологична гледна точка - почти съмнително спокойно. Но нещата са на път да се раздвижат с едно планетарно връщане назад. На 29 април Плутон, планетата на трансформацията и разрушението, стана ретрограден в знака Козирог.

Много хора се плашат от ретроградния Меркурий, но той не е нищо в сравнение с планети като Плутон. Меркурий се завърта назад за най-много за няколко седмици, а Плутон ще бъде в обратно движение още шест месеца. И да, може да е само веднъж в годината, но продължителността в тандем с характера на малкия разрушител, превръщат небосвода в минно поле. Много от нас ще се наложи да преборят някои стари демони и да се срещнат с тъмната си страна.

Плутон е в Козирог от 2008 г. насам, което означава, че и преди сме се занимавали с всички свързани с него теми: бизнес, структура, карма и стабилност, което продължава да важи и когато настъпи неговата ретроградност (дори се засилва). И въпреки, че отнема повече време да почувстваме влиянието на това събитие, ефектите му са дълготрайни и от нас се изисква да приложим немалко промени.

Възможно е да изплуват стари рани, които от своя страна ще ни задвижат да преразгледаме живота си: ако в живота ви настъпи разпад или рязка промяна в събитията, това е знак, че трябва да стискате зъби, защото е за добро. Използвайте този повод да преосмислите посоката, в която се движите, така че да бъде най-оптимална за вашето израстване.

Плутон неизбежно ще донесе промяна, но вие решавате накъде ще дръпнете юздите ѝ.

С риск да прозвучим малко зловещи, тази ретроградност настъпва ден преди мощното слънчево затъмнение, което само ще увеличи силата на Плутон. Възможно е в този ден да усетите тежест или напрежение по-силно от обикновено точно в аспектите от живота ви, където се е натрупала негативна енергия или „килери“, които не сте разчистили.

Не забравяйте, че Плутон е планета, която е свързана с трансформацията и изправянето пред сенчестите ни страни. Не се страхувайте от нея, а си направете равносметка на това, което се случва в живота ви, и разберете къде трябва да направите промяна. Плутон е бавен, така че не се напрягайте да бързате.

За да смекчим това падане от небесата, ето какво може да очаква всеки знак на зодиака:

Какво да очаква всяка зодия от ретроградния Плутон в Козирог

 

Прочетете какво още ви очаква:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти