Как да намалим бръчките и сметките

Стефания Колева
Снимка: Личен архив

Стефания Колева

Няма да ви плаша още от началото с може би единственият верен отговор: „Няма как да ги намалим“. Така че - не сте го прочели. Поне засега.

Бръчките и сметките са като хлебарките. Рецидивират.

Най-големи специалисти ги третират по всякакви начини – законни и незаконни. Но не, малките гадинки бързо се окопитват, почиват си за ден и се завръщат гордо на бял кон. (не е реклама)

Така е и с бръчките. Поливаме ги с тонове кремове, чиято цена може да покрие сметките през зимата. Ефектът е потресаващ. Потресаващ, но отрицателен. Бръчките се впиват все по-нагло в нежната ни кожа. Живеят си безгрижно, така да се каже - на наш гръб. И не само това, демонстрират силата си по най-безапелационен начин пред приятелките ни... и пред неприятелките ни. Оффф! Е, това, ама го ненавиждам! Неплатени сметки и бръчки.

Проблемът не е съвременен. Не е от наши дни. Това е проблем с история.

Още по време на Късния палеолит е било предизвикателство да се избута зимата. Борбата с намаление на сметките била невиждана. Намирането на дървен материал за огрев граничело с абсурда. Никъде не се предлагали и дървени въглища.

Само вмятам: Не ми се мисли какво е било през Каменната ера, когато по-разпространени от дървото са били камъните.

Сега се връщам в Палеолита, късният. Разбрахме се, по онези времена, преди около 50 000 години, животът е бил труден. Но не колкото днес. Защо?

Защото бръчките и тогава дебнели зад ъгъла, но... много рядко им се получавало. През Късния палеолит дамите напускали света на живите рано, рано, необременени от еволюцията на лицевата кожа. Необременени от злото на нашите дни – бръчките. Наистина момичетата по онова време се опитвали да се справят с формата на бюста си след раждане. Обаче да не ставам смешна, могат ли изобщо да се сравняват бръчките с леко преобразените гърди.

Още една скоба отварям: Имало и трети проблем – не била открита вълшебната мемори пяна.

Замислям се и ми е ясно, че ние, жените, трябва да се справим сами с бръчките и със сметките. А колко още неща натискат крехките ни плещи...

Нужно ни е да си направим екселска таблица с приоритетите. Понеже не знам дали Ексел не е реклама, ще направя обикновена таблица. Ако бръчките останат най-отгоре, първо с тях се заемаме.

Най-ниско в таблицата поставяме силния пол. Той е силен и ще се измъкне сам от страшните лапи на живота.

После, малко по-нагоре, са децата. Те вече са големи. Те вече са истински мъже и жени. Стига сме им досаждали с остарелите си съвети.

Следва грижата за дома. Той е съвкупност от неприятности – пазар, готвене, пералня, прахосмукачка, ютия, аааааа!!!

Постепенно се катерим нагоре в таблицата. Идва ред на работата, на професионалното ни израстване. Ето къде се крие разковничето. Когато няма професионално заплащане, трудно се дава и професионално изпълнение на задачите. Където и да е. Във всяко професионално поприще.

Започвам да досаждам, а има още няколко стъпала в таблицата, които може би трябва да изкачим.

А именно: не, няма да ги изброя.

И ето го заветния връх!

Най-горе в таблицата стои борбата с бръчките. Ще попитате - какво стана със сметките? 

Ще ви отговоря веднага – не ме интересува!

Надеждата с всеки ден расте. Откриха вода на Марс, та ефикасен крем против бръчки ли няма да открият!

Знаем, естествено и бабешки рецепти със зелеви листа. Намазват се четири средно големи зелеви листа с мед и се налагат... и все пак това е рецепта против болки в коляното.

Трудно ми е да го кажа, но наистина ще трябва да чакаме. Да се върнем горе в текста - няма отърване от бръчките, не можем да ги намалим.

Тогава, нека поне да са от радост – кажете "ЗЕЛЕ"!

Послеслов: Известна доза успех с горния проблем имат веселите кучета от породата Шар пей. Те се раждат сбръчкани и с възрастта кожата им се изпъва, но не го препоръчвам при съвременните дами – някак е животинско.

* * *

Прочетете още от Стефания Колева в Edna.bg:

Не съм спокойна. Имам нужда от чудо!

Само размерът ли има значение?

Шон Пен или игра на точки

Страх от летене

Има ли вампири сред нас?

Най-големи на Балканите

​* * *

Пишете на Стефания Колева на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти