Ненчо Илчев: Аз имах една много дръзка мечта

Вярващ съм от цялото сърце и вярата е много важно нещо, според мен. Много важно нещо, то води човек по пътя му. Това каза тази сутрин илюзионистът Ненчо Илчев, който бе гост в в рубриката на Деси Банева в предаването ,,Събуди се“ по NOVA.

,,Много се радвам, че точно в този страхотен храм, който е на гърба на института, който съм завършил, през 1998 година, на 16 май, се венчахме с моята съпруга, една много хубава сватба с приятели“, разказва той.

Той казва, че вярата му е помагала през целия живот: ,,Вярата е много важно нещо. Тази малката вяра, не само под купола на голямата църква, но и тази пред бабиното кандилце, те сбъднаха всички тези мечти. Давам си тази равносметка, вече на 52 години, че наистина ако е имало нещо, което ме е водило и ме е помагало, и е сбъдвало мечтите ми, това е вярата. И само вярата“

,,Много благодаря на Господ и на съдбата, че ми подариха среща със Стефан Данаилов. Защото той е от малкото хора толкова чистосърдечни, доброжелателни, раздаващи се, обичащи, грижещи се. Тези неща са важни за тази професия, на която той ни учи. Това е по-важно от самата професия, ако това го притежаваш и го можеш, ти ще можеш в професията. Или по-точно, ще ти помага много в професията“, допълни илюзионистът.

Илчев разказа, че с Любо Нейков са били горе-долу състуденти. Когато завършват, той прави програма в столично заведение, заедно с Виктор Калев. Там са и Димитър Рачков, и Къци. Тогава се събират една група, която забавлява хората след 12 часа.

,,Аз съм имал една среща с Мистер Сенко. Той не ми е учител, но по-скоро това беше емблематична среща в моя живот, защото бях много малък, на 13 години, от Момчиловци, дълбоката провинция, в едно време, в което много трудно човек може да си помечтае дори да се занимава с такова нещо. Аз имах тази дръзка мечта“, разказва той.

Илчев споделя, че е имал огромна подкрепа от страна на своите родители, за което е страшно благодарен: ,,Майка ми, баща ми и брат ми бяха толкова зад моята мечта застанали, че те повече го искаха и повече се радваха, като го постигнах. Аз съм нямал никой в семейство си, който да се занимава нито с изкуство, нито с нещо покрай театъра. Майки и баща ми са бивши зъботехници“

,,Един път ме заведоха при Мистер Сенко, когато баща ми намери една статия в един вестник, в която пише, че той прави 80 години и беше написал адреса си. Аз тогава му написах едно писмо: ,,Другарю Сенко, аз съм Ненчо Илчев, искам да стана илюзионист, какво ще ме посъветвате, какво трябва да направя?“. Накрая на писмото писах: ,,Заповядайте, ако искате, на гости в Момчиловци.“ Всичко така по детски. И го пуснах това писмо и няма да забравя, след 5-6 дена баща ми идва, намерил едно писмо в пощенската кутия, на което пише: ,,От народния артист Мистер Сенко до Ненчо Илчев в Момчиловци“. Леле, как съм се радвал, как съм треперил. И така се срещнах с този голям човек и толкова се е запечатало в съзнанието ми, аз го помня, все едно се е случил вчера“, разказва още той.

Според него човек не трябва да забравя откъде е тръгнал, да не забравя първите си стъпки и хората, които са му помагали.

,,Щастливите моменти в живота ми са били много повече, отколкото лошите и трудните, за което отново благодаря, че така ми се е случило. И затова аз, когато си направя равносметка на тези години, наистина категорично мога да кажа, че аз съм един щастлив човек“, допълни илюзионистът.

Илчев смята, че актьорът носи голяма отговорност: ,,Ако може едно детенце, един възрастен човек, един човек някакъв да си каже: ,,Ей, как ми олекна на душата, как ми даде стимул да занимавам“. Това най ме е радвало мен през годините“.

,,Зори е голямата ми любов. Това беше внезапна любов, бърза любов. Тя беше много малка, на 19 години. Аз бях на 24-25 години. Още когато се запознахме, тя за следващия ден дойде да живее при мен във военния театър. Аз бях там войник и спях в една малка гадна стаичка. В тази стаичка какво ли нямаше – хлебарки, какво ли не. Но тогава като млад човек това не го усещах, не ми правеше впечатление. Тази любов я пазим вече 25 години“, разказа той.

Той е благодарен, че тя го е дарила с едно момче, Момчил: ,,Той толкова ме радва, и толкова ме обича. Няма нищо случайно. Всичко е много добре подредено и човек трябва смирено, кротко, без много напън, с усмивка и любов да върви през живота“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти