Зодията не е всичко! Ето по-точен начин да разберем дали сме съвместими с някого според астрологията

астрология звезди връзка синастрия
Снимка: iStock

В астрологията има различни начини да разберете дали сте съвместими с друг човек.

Съвместимостта на зодиакалните знаци - което обикновено се отнася до съвместимост на слънчеви знаци - обикновено е първото нещо, което хората гледат, опитвайки се да определят дали мигновено ще станат приятели или по-скоро ще са като огън и вода.

Но върху взаимоотношенията между двама души влияят други фактори освен знака, в който слънцето се намира в деня, когато сте се родили. Според астролога на Bustle Челси Джаксън зодията има най-малко общо с цялостната съвместимост - затова следващия път, когато някой ви каже, че е Скорпион например, не бива да го отписвате веднага.

Ако искате по-пълна представа за вероятността да се разбирате с някого, трябва да знаете как неговата рождена карта взаимодейства с вашата. Това значи, че е важно да имате добра представа какво се случва първо във вашата натална карта. А след като имате ясно разбиране за своята диаграма, ще бъде лесно да определите как нечия друга карта може да съотнесе към вашата.

Може да започнете с асцендента си, тъй като тази част от вашата диаграма определя как изглежда останалата. След като разберете разположението на астрологичните знаци във всеки от 12-те дома на наталната ви карта, ще разберете много по-добре съвместимостта си с друг човек – или така наречената синастрия.

8 астрологично несъвместими звездни двойки, които обаче са щастливи заедно

Какво е синастрия?

В астрологията синастрия е начинът, по който вашата натална карта съответства с друга. Например, ако в нечия рождена карта Венера се намира във Везни, а вашият асцендент е Близнаци, Венера при този човек попада във вашия пети дом на удоволствие, творчество и романтика, тъй като всички с асцендент Близнаци имат Везни в петия дом на наталната си карта (използвайки системата на целите знаци).

Наличие на планети в нечия натална карта, които попадат във вашия пети дом, е силен индикатор, че ще изпитате забавление и удоволствие с този индивид - в романтичен или платоничен смисъл. Самата планета може да предложи допълнителна представа за това как тази енергия ще се прояви в динамиката между вас и отсрещния, така че продължавайки с примера с Венера, можете да очаквате отношенията помежду ви да бъдат много приятни, тъй като Венера е планетата на любовта и връзките.

От друга страна, ако вашият асцендент е Скорпион и някой има в наталната си карта Венера във Везни, това би означавало, че неговата Венера ще попадне във вашия 12-и дом на изолация, оттегляне и уединение – индикирайки, че може да е по-трудно да разберете как този човек търси обвързване и интимност. Въпреки че това не е пречка за взаимоотношенията (синастрията много рядко е), този начин може да очертае някои от проблемите, които е възможно да имате във връзката с този човек.

Вижте в галерията тук повече за това как да използвате синастрията, за да узнаете съвместимостта си с някого:

Според рождената карта: как да разберем дали сме съвместими с един човек

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти