Страх от летене

Стефания Колева
Снимка: Личен архив

Стефания Колева

- Не ме е страх от високо. Нито ме е страх да летя. Не ме е страх, че самолетът ще падне. Просто обичам да летя... Аз съм летял много.

Лицето му с цвят на брашно леко се потеше. Жената до него го погледна уплашено. Мъжът продължи.

- Ако искате, ако ви е страх, ме хванете за ръка, докато излетим... и после по време на целия път.

- Точно мислех да ви го предложа. Не ме е страх от летене, но ви разбирам. Ще държа ръката ви, а вие ми говорете през цялото време.

- Няма да спра да говоря. Не изпитвам страх, но усещам паника в очите ви и ще говоря и ще ви държа ръката... и двете.

Седях на задната седалка и слушах разказите им. Толкова бях притеснена, но до мен нямаше никого, нямаше кого да хвана за ръка. Да му разкажа детството си, какво обичам да вечерям и как се казват братовчедите ми. Стюардесите показаха обичайните си движения с ръцете и се напрегнах още повече.

- Дали ще се блъснем сега, или по-късно? – попита жената.

- Не знам. Толкова съжалявам, че се качих на този полет – отговори мъжът.

- Няма начин да слезем?

- Май – не, но все пак да помолим да спрат.

Знаех, че няма как да слезем, бях молила десетки пъти и нито веднъж не ми направиха това удоволствие. И защо го исках? Аз нямам страх... Наведох се към предната седалка, точно между мъжа и жената.

- Няма нищо страшно. Аз съм летяла стотици пъти. Милиони, де... И ви уверявам... Още като дете съм започнала да се интересувам от вътрешни болести, после от външни и едва на 20 години завърших медицина и станах хирург.

- Аз ви помислих за известна телевизионна водеща – зачуди се жената.

- И аз – каза мъжът.

- Грешка – казах аз. Паниката леко беше започнала да ме напуска - Първата си операция направих в Медицинска академия, знаете сградата с арката. Вечерта ядох малко сьомга, две кюфтета, много обичам кюфтета, пържола – свинска, пача, килограм пилешки сърчица, телешко варено...

- Гледала съм интервю с вас. Бяхте вегетарианка? – попита жената.

- Не е било с мен. И братовчед ми Аспарух много обича кървавица. Той ми е втори братовчед. Имам още двама втори – Калина и Методи. А първите ми са четирима. Три момичета и едно момче. Момичето е африканка – Стояна се казва. А момчетата са близнаци, единият е норвежец. Господи, хванете ме за ръкааа!

Тримата се държахме за ръцете. Мъжът имаше интересна биография. Бил е кмет на Ню Йорк, главнокомандващ на Пустинна буря и е кацал на Луната, но само веднъж миналата година. Разбрах как жената е родила и седемте си деца, била е във Френския легион, яздила бизон една сутрин, снимала е любовна сцена с Том Круз, но нейните кадри паднали на монтажа.

- Кацнахме – каза мъжът.

Пуснахме ръцете си и се забравихме.

След седмица летях наобратно с брата на Нелсън Мандела, а точно до мен се падна Том Круз. Том Круз твърдеше, че се е снимал в любовна сцена с българка, но епизодът паднал на монтажа.

Пишете на Стефания Колева на edna@netinfocompany.bg.

Четете още от Стефания Колева ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти