Проблемът, за който жените не искат да говорят (и как да го разрешим)

Да си жена не е никак лесно. Готови сме да се сбием с токчета в ръце с всеки, който твърди противното!

Освен че природата ни е отредила всеки месец за определено време да не се чувстваме в най-добрата си форма, тя ни е направила уязвими и към някои досадни и упорити болежки. 

Ако си жена, то най-вероятно поне веднъж през живота си си минала през проблема наречен вагинална кандидоза или вагинална гъбична инфекция. Да, това е деликатна тема, за която не всяка дама е склонна да говори, но това да знаем какво трябва и какво не трябва да правим в такава ситуация е от ключово значение за това да се справим бързо и ефективно с този проблем, така че да не се превърне той в хроничен. 

о
Снимка: iStock

Вагиналните гъбични инфекции са резултат от свръхрастеж на гъбичките Candida albicans и по-рядко на други видове Candida, като C. glabrata, C. parapsilosis, C. tropicalis и C. krusei. Симптомите обикновено включват вагинален сърбеж, подуване около вагиналния отвор, парене по време на уриниране, болка по време на вагинален секс, болезненост и зачервяване. Друг често срещан симптом е вагинално течение с белезникаво-жълт цвят.

Аптечната мрежа предлага изобилие от лекарства, предназначени за борба с досадните гъбички. Това на кое от тях ще се спрете зависи от препоръките на вашия лекар. Съветваме ви винаги да се консултирате с гинеколог преди да решите да третирате вашата гъбична инфекция с лекарствени продукти!

о
Снимка: iStock

Днес ще се съсредоточим върху алтернативните методи за лечение. Силата на хомеопатията и на добавките в този случай не бива да бъде подценявана. Комбинирани с подходящото лекарство, тези средства могат драстично да облекчат вашите симптоми и да възстановят баланса във вашата интимна област. 

Научете в галерията кои са най-добрите нелекарствени методи за лечение на вагиналната кандидоза:

11 начина да се справим с вагиналната кандидоза без лекарства

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти