Учени установиха: липсата на секс прави вагината ти депресирана

Всички знаем, че хубавият и редовен секс може да подсили имунната ни система, да намали болката и да елиминира стреса. Общо взето - сексът е здраве и щастие. Но какво се случва с организма ни, ако не правим секс?

Според проучване – можем да изпаднем в депресия. Или по-скоро вагината ти може да се "депресира".

Депресията на вагината е истинско състояние, изследвано и признато от науката. Дамите, които страдат от този проблем, усещат парене и сърбеж в интимната област, макар и да нямат инфекция или някакво друго заболяване.

12 причини да правим секс всеки ден

Казано по-просто - сексуалните изживявания са от изключителна важност за женското здраве. Липсата на секс може да доведе вагината ни до състояние на депресия, а това от своя страна може да причини вагинална атрофия (изтъняване на вагиналните стени).

Лекарите споделят, че вагиналната атрофия може да е причинена от редица фактори и липсата на секс е един от тях. Вагината е мускул, чиято добра форма може да се поддържа с помощта на упражнения и различни дейности, включително секс.

"Сексът и оргазмът спомагат на кръвообращението, а това помага на мускулите, които се насищат с кислород. По същата причина ходим и на фитнес и правим упражнения - за да сме във форма", споделят учените.

Какво иска всяка зодия по време на секс

Други фактори, които довеждат до вагинална атрофия, са пушенето и естественото раждане. Доказано е, че тя засяга много по-често жени в менопауза, тъй като нивата на естроген при тях са много по-ниски.

Изводът е един, дами - правете повече секс, за да се чувства вагината ви щастлива!

Прочетете още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти