Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете вода с лимон всеки ден

Редовната консумация на вода с прясно изстискан лимон е един от най-популярните здравословни навици. Водата с лимон има ползи за здравето, които включват добавяне на витамин С и антиоксиданти към вашата диета. Ако обаче сте решили да я включите в рутината си, трябва да знаете, че консумацията ѝ крие и някои опасности.

Освен това добре знаем, че с нищо не бива да се прекалява.

Както при всичко останало, тук най-важното са балансът и количеството, както и цялостното ви здравословно състояние и начинът ви на живот. Особено важно е, ако имате проблеми с бъбреците, да се посъветвате се с Вашия лекар, преди да започнете да пиете вода с лимон.

Хидратация?
Консумацията на достатъчно течности през деня е много важна за организма. Дехидратацията може да се прояви с главоболие, световъртеж и умора. Затова е особено важно е да се уверите, че консумирате достатъчно течности, особено докато тренирате, отслабвате или при горещо време. Ако ви е трудно да пиете вода, добавянето на лимон към гореща или студена вода може да я направи по-вкусна и съответно да посягате по-често към нея.  

Как водата с лимон може да причини дехидратация
От друга страна обаче диуретичните свойства на водата с лимон могат да доведат до дехидратация. По-честото ходене до тоалетна води до загуба на течности и електролити. Затова имайте предвид, че твърде многото вода с лимон може да повлияе негативно на хидратацията на организма ви, така че е важно да балансирате приема ѝ с достатъчно други течности. Освен това консумацията на други диуретици като кофеин може да ви дехидратира допълнително и да влоши състоянието на тялото ви.

Източник на витамин C
Цитрусовите плодове като лимоните съдържат витамин С, основен антиоксидант, който помага за защитата на клетките от увреждащи свободни радикали. Освен това витамин С подпомага тялото ви да синтезира колаген, да абсорбира желязо и да произвежда хормони. Освен това витамин С поддържа имунната система, въпреки че проучванията по темата не са категорични.

Ето ги и останалите плюсове и минуси, с които трябва да сте запознати, ако сте решили да пиете вода с лимон всеки ден:

Ползи и вреди от пиенето на вода с лимон всеки ден

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти