Как да измерим теглото си правилно (и кога да зарежем кантара)

За много хора да се погрижат за здравето си означава да щурмувате Google с въпроси относно това как да се стегнат и да останат във форма.

Много от отговорите, които се появяват, се съсредоточат върху загубата на тегло - така че първото нещо, което трябва да знаете е: 100% наред е да обичате тялото си и въпреки това да искате да отслабнете.

14 най-добри начина за бързо изгаряне на мазнини и загуба на тегло

Загубата на тегло и позитивното възприятие за тялото ни не се изключват взаимно. Положителността обаче се крие в това как си поставяте намеренията и целите си, за да бъдете най-доволни.

Един от начините да практикувате холистично здраве е да имате позитивна връзка с кантара. Когато става въпрос за поддържане на здравето, никога няма един метод за измерване. Разчитането единствено на кантара е причината, поради която той получава лоша репутация и толкова много хора се притесняват да измерват теглото си. 

Все пак претеглянето може да бъде трудно. Какъв вид кантар трябва да си вземете? Трябва ли да се претегляте, ако се опитвате да изградите мускули? Променят ли се правилата, ако просто се опитвате да отслабнете? С други думи, какъв точно е правилният начин да се претеглите?

Тази статия е тук, за да отговори на въпросите ви. Вижте в галерията ни кой е правилният начин да се претегляте на кантар и кога кантарът по-скоро не е за вас:

Как да измерим теглото си правилно (и кога да зарежем кантара)

Важно е да запомните, че макар кантарът да е полезен начин да прецените напредъка си, той в никакъв случай не е единственият начин. Част от правилното претегляне е да осъзнаете, че числото на кантара невинаги казва всичко.

Ако решите да се претегляте веднъж седмично, инвестирайте в интелигентен кантар, която ви дава много повече информация и за процент телесни мазнини и мускулна маса, но също така проследявайте напредъка си по други начини.

Има много други начини да проверите освен кантара - енергийните ви нива, колко стегнати са дрехите ви и проследяване на храната и упражненията.

6 навика, към които трябва да се придържате, за да нямате отпусната кожа след отслабване

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти