Идеалната позиция за сън при болки в кръста (и коя да забравите завинаги)

От всички проблеми, които могат да попречат на съня ви, болките в гърба са сред най-постоянните, неприятни и привидно невъзможни за избягване.

Този дискомфорт се влошава както с напредване на възрастта, така и в следствие на начина ви на живот през целия ден. Според специалистите просто усещането, натрупано през деня, се засилва, когато си легнете.

Затова е и важно да обърнете внимание на навиците си в спалнята – от позата за сън до матрака и спалното бельо. 

с
Снимка: iStock

Има хора, при които болката в гърба се дължи на здравословни проблеми. Затова ако тя се засилва с времето и е твърде упорита, най-доброто решение е да се консултирате с лекар.

„Изпитването на болка в кръста сутрин може да е знак за лош матрак или проблем със спалното бельо – но не винаги е така“, обяснява специалистът по заболявания на гръбначния стълб д-р Сахай пред сайта goodhousekeeping.com.

„Има още много фактори, които често допринасят за болки в гърба, включително лоша поза за сън и основни медицински състояния; дори стрес.“ Някои от тези медицински състояния включват проблеми като различни възпалителни ставни заболявания.

с
Снимка: iStock

Ако обаче не става въпрос за здравословен проблем, то е много вероятно начинът, по който спите в леглото през нощта, да ви причинява болка и през целия следващ ден.

Ето ги и най-добрите позиции за сън, на които да заложите при болки в гърба, както и коя е тази, която трябва да избягвате, защото ще влоши състоянието ви:

Полезните и вредните пози за сън при болки в кръста


 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти