Ударната едноседмична диета, която ще те подготви бързо за плажа

Лятото е вече тук, хората започват да стягат куфарите за почивка на морето, а ти гледаш тъжно образа си в огледалото и съжаляваш за всички сладки и тестени неща, които си изяла през последните месеци, както и за картата ти за фитнеса, която си стои неизползвана. 

Без паника! Известната диетоложката Джулиет Келоу идва на помощ с най-добрия план от 3 стъпки, който ще ти помогне да изглеждаш по-стройна и здрава само за една седмица. 

Първа стъпка: Диетата

Тази лесна за спазване диета бързо ще покаже резултати. Въпреки че експертите са съгласни, че не трябва да губим повече от килограм на седмица в дългосрочен план, нормално е да изгубите повече от теглото си в първите дни на диета, докато тялото ви се приспособява към по-нисък прием на калории.

Освен че виждате разликата на кантара и дрехите ви започват да ви стават, успехът от отслабването също трябва да ви накара да се почувствате позитивни и по-щастливи – а широката ви усмивка означава, че хората няма да се интересуват от това, което се случва от врата надолу!

Както казахме, диетата е лесна за следване. Вижте нейните правила в галерията:

Правилата на ударната едноседмична диета

Стъпка 2: Упражненията

Време е да изтупате прахта от маратонките си и да станете активни.

Следването на този едноседмичен план за упражнения ще ви помогне да изгорите мазнини, така че да отслабнете и да тонизирате мускулите си точно навреме преди лятната ви почивка.

Освен това упражненията освобождават ендорфини, които могат да ви помогнат да се почувствате по-щастливи и да намалите стреса и безпокойството.

КЪМ ПРАВИЛАТА ЗА УПРАЖНЕНИЯ>>>

жена тяло тренировки фитнес плаж
Снимка: Thinkstock

Стъпка 3: Триковете

Има много лесни неща, които можете да направите, за да изглеждате по-стройни за миг. Това правят всички знаменитости!

Например:

- Носете сутиен с повдигащ ефект – повдигането на гърдите ви увеличава пространството между бедрата и бюста ви, като незабавно удължава и създава илюзия за по-тънка талия.

- Подстрижете се добре – страхотната прическа може да накара кръглото лице да изглежда по-слабо, да прикрие двойната брадичка и да акцентира върху най-добрите ви черти.

- Стойте изправени – дръжте раменете назад и корема си навътре и ще изглеждате така, сякаш сте загубили 5 кг за миг.

- Носете високи токчета – те добавят сантиметри към височината ви и издължават тялото ви.

плаж жена тяло бански
Снимка: iStock

Преборете подуването – за една нощ!

Подутият корем е сигурен начин да се почувствате като плажна топка. 

За щастие е лесно да видите как талията ви се свива за една нощ с няколко малки промени в ежедневните ви навици...

- Уверете се, че нямате запек, който може да причини подуване на корема – замяната на бял хляб, ориз и макаронени изделия с пълнозърнести разновидности, замяната на сладки зърнени храни с такива с високо съдържание на фибри и яденето на повече плодове и зеленчуци ще помогне за увеличаване на приема на фибри.

- Пийте много течности, в идеалния случай вода – дехидратацията може да причини запек и да ви направи уморени, така че да не ви се иска да спортувате, а повече да похапвате сладки храни за повишаване на енергията.

- Отделяйте време за хранене – яденето в движение или бързото хранене означава, че ще погълнете допълнително въздух, който се озовава в корема ви и ви подува.

- Дъвчете добре всяка хапка – недостатъчното дъвчене означава, че храносмилателната ви система работи по-усилено, за да смила храната, а страничният продукт от това са газовете!

- Бъдете изправени след хранене – хоризонталното положение след хранене означава, че е по-вероятно газовете да останат в корема ви, така че оставете гравитацията да действа и останете прави.

- Избягвайте дъвки без захар и ментови бонбони – подсладителите като ксилитол и манитол имат слабително действие, което може да ви накара да се почувствате подути.

- Откажете газираните напитки – мехурчетата влизат в тялото ви от единия край, стоят в корема ви за известно време, след което излизат от другия край!

- Движете се след хранене – разходката ще помогне на газовете да преминат през храносмилателната система.

Вижте кои са храните, които ще ви помогнат при подуване на стомаха:

Какво да ядем при подут корем

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти