храна
Снимка: Thinkstock

Какво представлява средиземноморската диета (и как да я спазваме)

Това е може би една от най-здравословните диети в света. Средиземноморската диета не изисква огромни усилия и цялостна промяна в режима ни. Всичко, което трябва да направим като за начало, е да се ориентираме към похапването на повече вкусотии от средиземноморската кухня - плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, зехтин, риба, морски дарове и бобови растения.

Тази диета е базирана на всички традиционни за тези земи храни през 60-те години на миналия век. От Гърция до Италия - просто взаимствайте от тяхната култура на хранене и няма да сбъркате.

5 лесни рецепти за вкусни и здравословни сандвичи, подходящи за диета

Изследователи разкриват, че хората, живели там по онова време, са били осезаемо по-здрави от американците и са били много по-малко застрашени от опасни болести.

Множество проучвания доказват, че Средиземноморската диета води и до сваляне на килограми, което понижава риска от инфаркти, диабет и преждевременна смърт.

храна
Снимка: Thinkstock

Реално няма точни насоки как да спазваме тази диета и режимът ѝ не е супер строг. Има доста средиземноморски държави, в които хората се хранят по коренно различен начин, но уловката е в това, да хванете основите на тяхната кухня и да се придържате към тях.

Днес ще ви дадем примерно меню, което може да се окаже ефективно, ако решите да спазвате тази диета. Насоките ще ви бъдат полезни, за да определите по-лесно най-подходящото за вас меню. Можете да променяте храните според личните ви потребности и вкусове.

В галерията ни ще откриете храните, които е добре да похапвате, за да спазвате чудодейната средиземноморска диета!

Какво представлява средиземноморската диета (и как да я спазваме)

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти