7 съвета за по-добър имунитет и какви добавки даваме на децата ни

Отговарям на един от най-често задаваните въпроси - какви добавки давам на децата ни и какви са начините за намаляване честотата на настинки и грип.

Имунната система е постоянно обучаващ се "интелект" и това са естествените начини, по които можем да й помогнем да бъде по-силна.

v
Снимка: Thinkstock

Ако бъдем затворени в стерилна среда, в която няма нищо, с което имунната система да се бори, тя може да се обърне срещу себе си под формата на алергии и автоимунни заболявания. (Разбира се, това е силно опростено и има много причини за алергиите и автоимунните състояния.)

Черният бъз съдържа кверцетин, кампферол, рутин, фенолови киселини и антоцианини. Съдържа още флавоноиди, които имат антиоксидантни свойства и могат да предотвратет клетъчното увреждане и антоцианидини, химичесо съединение, което има имуностимулиращ ефект.

В суров вид имат 80% вода, 18% въглехидрати и по-малко от 1% протеин и 1% мазнини. Имат естествено високо съдържание на витамин С, витамин А, витамин В6, желязо,калий и други незаменими хранителни вещества.

v
Снимка: Thinkstock

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти