5 притеснителни доказателства, че имаш нужда от почивка

дневен сутрин легло сън
Снимка: Pexels

Понякога сме толкова погълнати от битовите предизвикателства, че забравяме да отделим време за себе си. Работа, семейство, сметки, пазаруване... А къде в графика ви фигурира грижата за психическото ви здраве? 

Стресът като че ли се е превърнал в неделима и дори нормална част от забързания начин на живот. Затова е важно да разпознаваме ранните симптоми на преумората, за да вземем мерки навреме и да си осигурим пълноценна почивка.

Къде в тялото ни се натрупва стрес и как да се справим с него

Липса на мотивация

Ако до скоро сте били готови да покорите света, а днес едва успявате да станете от леглото, значи се нуждаете от почивка. Позволете на съзнанието ви да се пречисти, а вдъхновението ще дойде само, макар и с нежелано закъснение.

Свръхчувствителност

Психическото натоварване може да ни провокира да възприемаме събитията много по-интензивно, особено неприятните. Преумората ни кара да се разстройваме лесно и то за неща, които обикновено не биха ни повлияли.

Раздразнителност

Преумората пречи на самоконтрола, а словесната агресия е начин да компенсираме комплексите си, като утвърдим моментно превъзходство над останалите. Опитайте се да не сте твърде сурови към себе си и близките си.  

Най-добрите антистрес чайове

Виене на свят

Дори преумората да се възприема като психическото състояние, не е изключено на хоризонта да се появяват и физически симптоми. Когато сме преуморени, тялото ни не може да функционира нормално. Ако се почувствате зайване и гадене, непременно вземете мерки.

Безсъние

Проблемът със заспиването е един от най-често срещаните негативни последици от стреса. Погрижете се да разрешите този проблем колкото се може по-скоро, защото хроничното недоспиване може да отключи други здравословни проблеми. 

Полезни съвети за трудно заспиване и безсъние

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти