Червено вино снощи пих: 5 здравословни причини да си сипете и тази вечер

Ужасният ден, който сте имали, е приключил и най-накрая може да си сипете чаша хубаво червено вино, да си направите маска за лице, да си пуснете любимия сериал и... просто да се отпуснете.

Да, маската и сериалът са супер, но всъщност червеното вино е това, което наистина ще ви накара да се почувствате по-добре. Знаехте ли, че освен да излекува вашата пасивно-агресивна енергия в края на деня, червеното вино може да ви бъде от полза по множество здравословни начини?

„Червеното вино съдържа антиоксиданти, особено полифеноли, осигурени от гроздето“, казва диетологът Габи Гертс. „Доказано е, че полифенолите подобряват сърдечната функция и кръвното налягане, като по този начин намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания“, добавя тя.  

Едно нещо, което трябва да имате предвид: за да постигнете здравословен ефект, не трябва да пиете повече от 150 мл. В противен случай, казва Гертс, ще пропуснете полезните му качества – и ще увеличите риска от сериозен махмурлук на следващия ден.

Да, понякога ни се иска повече, но имайте предвид, че една малка чаша вино е всичко, от което се нуждаете, за да постигнете огромни и подкрепени от науката ползи за здравето.

Ето и кои са те:

5 ползи за здравето от червеното вино

А ТУК можете да направите нашия специален ТЕСТ: Кое е твоето вино и какво разкрива то за душата ти >>>

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти