Пълнозърнест соден хляб

По рецепта от ирландската кухня

1 от общо 5 гласа
90 мин.
Необходими продукти

450 г пълнозърнесто брашно
175 г бяло брашно
2 с. л. овесени ядки
450 мл мътеница
1 с. л. кафява захар
1 1/2 ч. л. сода
1 ч. л. сол

за маслото:
150 г краве масло (меко)
2 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Двата вида брашно и овесените ядки се смесват в купа със солта и захарта. 

Мътеницата и содата се разбъркват и се наливат към сухите съставки. Бързо се замесва лепкаво тесто, което не трябва да се меси много. 

Оформя се на топка и се поставя върху лист хартия. По повърхността му се прави прорез във формата на кръст. 

Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. В нея се поставя съд с дебело дъно, да се нагорещи добре. Тестото се слага в съда и се пече до готовност – около 35 минути. 

Маслото се разбива с миксер, заедно със солта и пипера. Когато стане пухкаво, се разбърква с наситнения пресен лук. 

Хлябът се поднася с ароматното масло.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти