Запечен качамак със сирена

Любопитно предястие

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
300 г царевичен грис за качамак
200 г сирене „Рикота“
125 г биволска „Моцарела“
100 г сирене „Пармезан“
50 г краве масло (+ за намазване)
250 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус

за соса:
400 г пасирани домати (от консерва)
20 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 ч. л. захар
сол на вкус

Начин на приготвяне:

В дълбок съд се загряват 700 мл вода, заедно с млякото, маслото, сол и черен пипер.

Когато сместа кипне, се добавя царевичният грис.

Бърка се енергично, за да не се получат бучки. Когато сместа стане с консистенция на гъста каша, съдът се дърпа от котлона.

Прибавят се рикотата и накъсаната моцарела, както и половината от настъргания пармезан.

Сместа се изсипва в намазана с масло тава. Поръсва се с останалия настърган пармезан и се пече около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

Чесънът за соса се накълцва и се запържва в зехтина за десетина секунди.

Наливат се доматите, овкусява се със сол и захар и се готви 10 минути на умерен огън.

Готовият качамак се изважда от фурната, охлажда се, нарязва се и се сервира със соса.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Качамак с три вида сирене
Постна рецепта със спанак и гъби
Сладък качамак със сушени плодове
Чуден български качамак
Мини хапки с качамак

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти