Постна рецепта със спанак и гъби

И с бяло вино, чесън и розмарин за разкош

Постна рецепта със спанак и гъби
Снимка: Бон Апети
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 6 порции:

500 г спанак
100 г манатарки
100 г гъби „Пачи крак“
300 г суха полента (качамак)
1 кубче зеленчуков бульон
100 г краве масло
100 мл бяло вино
1 стрък пресен розмарин
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. В подходяща тенджера се кипват 600 мл вода с кубчето бульон, слага се полентата, разбърква се 2–3 минути и се прибавят 50 г от маслото. След като полентата се свали от огъня, се добавят 2/3 от накъсания наедро спанак, ½ стръкче розмарин, сол и черен пипер. Сместа се изсипва в тавичка.

2. В тиган с останалото масло се запържват за 4–5 минути горските гъби, налива се виното и се овкусява със сол и черен пипер. След като виното изври, се слагат останалата част от розмарина и счуканият чесън.

3. Полентата се нарязва на ромбове и отгоре се подреждат горските гъби. Останалият спанак се измива, почиства се и се подсушава. Листенцата се накъсват, слагат се върху полентата и се сервира.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти