Телешко с манатарки

Пълно засищане

Телешко с манатарки
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

1 кг телешки джолан
1 малка глава лук
4 скелидки чесън
1 ч.л. розмарин
1 тел.бульон
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сол
черен пипер
4 с.л. зехтин

Продукти за соса:

300 мл. течна сметана
100 мл. вино марсала
1 буркан манатарки в зехтин
1/2 ч.л. сол
черен пипер

За декорация:
резен портокал и резен лимон
стрък копър

Начин на приготвяне:
Измийте, почистете и нарежете телешкия джолан на парчета. Сложете ги в тенджера под налягане и прибавете към тях нарязания на ситно лук, филийките чесън и подправките. Полейте със зехтин и налейте вода колкото да покрие месото. Варете около 45 минути. Отворете капака и оставете месото да почине.

През това време пригответе соса. Налейте сметаната в не много дълбок тиган. Като заври, намалете котлона на най-ниската степен и прибавете марсала виното. Отцедете зехтина от буркана с манатарки и сложете гъбите в соса.  Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете да се посгъсти соса на бавен огън още 15-20 минути, докато замиришат манатарките. Отдръпнете от котлона.

В друг по-дълбок тиган запържете леко месото, с малка част от бульона. Прибавете соса с манатарки, разбъркайте и оставете да къкри на бавен огън около 30 минути, докато хубаво поеме ароматите и се сгъсти.

За гарнитура пригответе пресни картофи соте.

Поднесете, като декорирате с резен портокал, лимон и стръкче копър. Опитайте да стиснете малко портокал върху месото, придава много свеж и приятен вкус. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти