Чуден български качамак

В тон с днешния национален празник

Чуден български качамак
Снимка: netinfo
2.71 от общо 7 гласа

Необходими продукти:
150 г царевично брашно
1 литър вода
сол на вкус

За гарниране:
олио
червен пипер
натрошено сирене

Начин на приготвяне:
Сложете 800 мл подсолена вода в тенджера и я оставете на котлона да заври. В останалите 200 мл вода разтворете брашното и го изсипете във врялата вода.

Разбърквайте енергично до пълното сгъстяване на качамака, намалете котлона при нужда.

Има и друг вариант, но той е по-рисков заради получаването на бучки в сместа - кипвате цялото количество вода и изсипвате в нея царевичното брашно. После с дървена лъжица започвате да правите дупки в купчинката, за да навлиза вода в нея и така до пълното смесване на съставките и до получаването на гладка каша. Всичко това е съпроводено с голямо разбъркване.

Още топъл изсипете качамака в тава и го запечете с натрошено сирене, а накрая го полейте с горещо олио и червен пипер, може и лют. Има и друг вариант - след като е готов, започвате да сипвате ред качамак, ред сирене, ред качамак, ред колбас по избор и пак запичате ястието.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти