Тайни от Изтока: 10 вдъхновяващи японски концепции за по-добър живот

Японската култура и философия предизвикват интерес и любопитство от много години и това не е случайно. Тази екзотична страна пази вековни мъдрости за това как да живеем по-щастливо, по-балансирано и по-пълноценно както във физически, така и в духовен план.

В днешното забързано ежедневие всеки от нас се сблъсква с проблеми като липса на мотивация, ниско самочувствие, страх от провал и отхвърляне.

Древните тайни за красота и вътрешен мир, които да си откраднем от японките

Докато търсите най-различни практики и психологически съвети как да се справяте с ежедневния стрес, ние ви предлагаме на обърнем поглед на Изток и да почерпим мъдрост от японците.


Кайзен
Започваме с този термин, който се превежда като „непрекъснато подобрение“ и се използва както в личен план, така и като бизнес философия, тъй като насърчава промяната към по-добро и повишаване на ефективността.

За първи път е практикуван в японския бизнес свят след Втората световна война, като принципите му по-късно са наречени „Пътят на Тойота“ поради огромния успех на компанията.

Тук не става дума за предприемане на нещо драстично. По-скоро означава, че предприемането на малки, постоянни стъпки за извършване на постепенни промени на регулярна база ще ви даде най-значимите резултати в дългосрочен план.

Освобождаването от предразсъдъците и перфекционизма, както и поставянето на постижими цели, се насърчават вместо справянето с една огромна цел наведнъж.

5 храни за всеки ден, с които японците постигат дълголетие

Специалисти съветват да го прилагате и в здравословен план, като спортувате по 15 минути на ден, вместо да се опитвате да се отдадете на двучасова тренировка, само когато сте мотивирани. В личен и професионален контекст кайзен е концепция, която насърчава положителните и редовни навици.

Пълния списък с японски концепции и философии за пълноценен и щастлив живот, открийте в галерията:

10 вдъхновяващи японски концепции за по-добър живот

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти