Голям страх или добра стратегия: обрече ли Крум Гладиаторите на провал?

Разпадането на едно от племената в „Игри на волята“ винаги е изключително напрегнат и емоционален момент в шоуто. Племето, което загуби решаващата битка, трябва да унищожи знамето си и да приеме съдбата да бъде разпределено между другите две като плячка.

Снощи именно това се случи с Амазонките, които преживяха драматична седмица, загубиха четирима играчи и в крайна сметка не успяха да се преборят за оцеляване.

Изненадващо обаче, секунди след изключително оспорваната и напрегната битка за територия, един играч се озова в решаваща позиция, която изглежда ще предначертае съдбата на племената до финала.

Става въпрос за капитана на Гладиаторите Крум, който в събота отлъчи от племето брата на Радо, Михаил, а снощи имаше възможност да го върне обратно.

Въпреки няколкото опита на Иван Рълев и самия Радостин да убедят съплеменника си да избере Михаил, Крум заложи на стратегически ход и категорично отказа да го направи.

Веднага след драматичния момент мрежата избухна с отзиви и коментари. От една страна действията на Крум са обясними, защото той не иска да привлича в племето си хора, които биха гласували срещу него и близките му Цвети и Калоян.

От друга страна преобладаваха мненията, че футболният съдия показва по-скоро страх от номинации и обрича племето си на провал, губейки силен играч като Мишо.

Освен това Крум еднолично реши да не присъедини към отбора си и Момчил, който пък бе получил от Гатьо съвет да се сближи с Гладиаторите. Капитанът обаче беше категоричен пред Калоян, че не му трябват съплеменници, които да се бъркат в играта му. 

Минути по-късно стана ясно, че в сезон 5 двете локации вече ще бъдат Резиденцията и Дивата река, което шокира всички. Припомняме, че в предишни сезони Стопанството оставаше като вариант за обитаване на изгубилото племе, а реката отпадаше напълно.

След спорното решение на Крум за мнозина стана ясно, че племето на Старейшините спечели нови двама силни мъже в лицето на Момчил и Мишо, заедно с шампионката по самбо Мария Оряшкова. С което изглеждат почти непобедими и много комплексни като отбор.

игри на волята
Снимка: NOVA

Гладиаторите избраха единствено Амазонките Теодора и Мудева, които се представят отлично в игрите, но едва ли ще имат сили да променят пътя на племето, който засега ги отведе на Дивата река. 

Повечето от зрителите се изказаха критично относно решението на Крум да не върне в племето Михаил. Те предположиха, че Крум се страхува от елиминации, както и видяха в постъпката му некоректност към Радо и Рълев, които се раздадоха максимално за победата на Гладиаторите.

По време на епизода на шоуто снощи някои бивши участници също използваха социалните мрежи, за да коментират спорното решение на Крум. И докато първият отпаднал от сезон 5, Туньо, нарече Крум „велик“, Генчо от сезон 4 сподели, че стратегията на Гладиатора тук е стигнала твърде далеч.

„Подсигурявам се“, отвърна лаконично самият Крум в Instagram.

Крум Игри на волята
Снимка: Instagram

Иван Рълев също не пропусна да „захапе“ бившия си съплеменник и написа „Круме, тука вече съм ти бесен“, но по всичко личи, че в момента двамата гледат с чувство за хумор на ситуацията.

Същевременно от публикации в Instagram става ясно кои участници са се сближили по време или след шоуто и в момента често се събират заедно.

Мартин от Старейшините вече разкри, че е доста близък с Иван Рълев, който пък е споделял кадри и с Румен Радев, Момчил, Цецо и, разбира се, братята Кръстеви, с които играят заедно от самото начало на предаването.

Крум пък поддържа приятелство с Гладиаторите Гатьо, Даниел и Цецо, въпреки че в шоуто пътищата им вече се разделиха.

В момента най-горещият въпрос около риалитито е дали стратегията на Крум ще обрече Гладиаторите на глада на реката в идните седмици, или племето все пак ще успее да се сработи в новия си състав и да надделее над Старейшините. Очакваме да разберем още и чия страна ще заемат Теодора Маринова и Мудева в играта на коалиции в новото си племе.

Вече знаем, че днес ни очаква особено емоционален епизод, в който ще видим дългоочакваната среща между Краси Дунев и дъщеря му, както и между Дени и майката ѝ. Това ще се случи преди решаващата битка между двете последни обитателки на Чистилището – Виолета или Никол Дунев.

игри на волята
Снимка: NOVA

Как ще премине трогателната среща на Изгубените с Денислава и Дунев и към кое племе ще се присъедини победителката от двубоя – предстои да разберем довечера от 20 часа в ефира на NOVA.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти