Молитва към Света Богородица за благодат и изцеление

молитва вяра празник
Снимка: iStock

Света Богородица е застъпница пред Бога за всеки един от нас. Молитвата към нея можем да четем винаги когато почувстваме нужда от енергия, от сила и благодат. Миряни разказват, че молитвата носи преодоляване на житейски перипетии и изцеление от телесни и душевни немощи.

О, Пресвета Владичице моя Богородице, която си неизречено по-почитана от ангелите и архангелите, херувимите и серафимите, и си неизказано по-свята от всички светии, Дево Майко Божия! Спаси ме, твоя смирен и грешен раб, защото ти знаеш, всемилостива господарке, че след Бога всичката си надежда на тебе възлагам и нямам друго спасително прибежище, освен тебе, всеблага.

Ти си моята крепост, Владичице, ти си моята сила, ти си моята радост в скърбите, ти си моето пристанище в изкушенията, ти си моето изправление, когато падна, ти си и моето всенадеждно спасение, о Майко на моя Съзидател и Господ! 

Помогни на мен, плаващият в морето на този живот, страшно обуревавания и застрашения от греховно потъване. Подай ми ръка за помощ, помощнице моя, и ме избави от дълбините на греховната тиня, за да не потъна в бездната на отчаянието, защото буря от грехове и страсти се е дигнала против мене и вълни на беззакония ще ме удавят.

Ала ти, Майко на милосърдието, насочи ме към пристанището на безстрастието и ме спаси, надеждо на безнадеждните и ходатайко на моето спасение!

В Името на Отца и Сина и Светият Дух - сега и завинаги и за во веки веков! Амин!

Дева Мария Богородица икона християнство
Снимка: Thinkstock

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти