Не успяхте да се наспите тази нощ? Ето 5 доказани начина да се ободрите

Липсата на сън може да бъде коварен проблем, който засяга милиони хора по света. Стресови фактори като работа, семейство и социални ангажименти понякога правят заспиването трудно. Но недостатъчната почивка не само засяга настроението ни, но и може да доведе до сериозни проблеми със здравето. Така че, когато усещаме тази умора, е важно да знаем как да се ободрим ефективно. 

Ето защо сме събрали пет доказани начина да се справите с липсата на сън и да възвърнете енергията си. Благодарение на тези стратегии ще знаете начини да се почувствате по-бодри и вдъхновени, дори и след нощ, прекарана без сън. Следвайки съветите ни, ще можете да се възстановите бързо и да се върнете към пълен заряд. 

dssd
Снимка: iStock

Пийте кафето си по умен начин 

Метод 1: Казват, че кратка дрямка след чаша кафе помага да се засили ефекта на напитката многократно. Микросънят, както се наричат тези 15-20 минути в леглото, помага за възстановяване на силите и подготовка на тялото за въздействието на кофеина.  

dssd
Снимка: iStock

Техника е следната: изпивате малка чаша силно кафе (за допълнителен ефект можете да хапнете и черен шоколад) и си лягате, като настройвате будилника за максимум 20 минути, така че да може да станете преди началото на фазата на дълбок сън. Точно когато се събудите, кофеинът ще започне да действа върху тялото, а сънят ще засили ободряващия ефект. 

Вижте в нашата галерия пълния списък със съвети:

Как да се ободрите, ако изобщо не сте спали

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти