Как Били Кристъл живее дните си като за последно и още (Плейлистът на Edna #15)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Зад блясъка

Австралийското дуо The Veronicas издават два нови албума почти паралелно. След “Godzillа”, който трябва да излезе в края на 28 май, по-малко от месец по-късно – на 2 юли, се очаква и следващият, озаглавен “Human”. Докато в първия близначките показват своето „публично алтер его“, второто заглавие ги показва в качеството им на „раними текстописци“, както казват самите те пред NME. От второто заглавие е част и актуалният им сингъл “Life of The Party”, в който заедно с австралийския рапър Allday разказват за самотната страна на това да бъдеш под светлините на прожекторите.

Втори шанс

2021 г. ще донесе нова музикална колекция и за Любо Киров. След последния сингъл „Ти можеш“ (припомнете си тук) от предишния му албум, изпълнителят отново ни понася на ретро вълна, вдъхновена от звученето на 80-те и 90-те. „Целуни ме“ е обнадеждаващо парче за вторите шансове и оценяването на времето и любовта, докато ги има, което ще бъде част и от новия албум на певеца. Песента е придружена от стилен клип, режисиран от Джийсън Брад Люис, в който екранна двойка са актьорите Стефания Кочева и Боян Арсов.

В ритъма на тангото

Година след последния си сингъл Мариана Попова отново се доверява на продуцента Игор Марковски за новата си песен. „Истина“ е по музика и текст на Биляна Ангелова, която посвещава на покойния композитор Емил Бояджиев, отишъл си през февруари тази година на 45-годишна възраст. Песента предава посланието, че за добро или лошо промяната у всички ни е единственото сигурно житейско преживяване. Освен самата Мариана Попова, в клипа участват също актьорите Жорета Николова и Валери Миленков.

КИНО

„Сексът и градът“ от началото на XX век?

BBC ни позволи кратък, но вълнуващ първи поглед към минисериала „Преследването на любовта“ (“The Pursuit of Love”) по едноименния роман на Нанси Митфорд от 1945 г. В трите епизода с премиера от 9 май Лили Джеймс е младата и харизматична Линда Радлет, която се отправя на приключение в търсене на свобода и истинска любов, отвеждащо я от Оксфордшир до Париж заедно с най-добрата ѝ приятелка.

Назад във времето

Дългоочакваният римейк на „Уестсайдска история“ е все по-близо, както разбираме и от официалния тийзър на мюзикъла. След няколко отлагания филмът на Стивън Спилбърг е насрочен за декември, а първите кадри ни пренасят във вълнуващия Ню Йорк от 1957 г. В главните роли влизат Ансел Елгорт и Рейчъл Зеглър, които ще разкажат любовната история на младите Тони и Мария на фона на съпернически банди с нова интерпретация от сценариста Тони Къшнър.

До последно

Били Кристъл и Тифани Хадиш са необичайна, но непобедима двойка в комедията “Here Today”. Героите им са дългогодишен комедиен писател и сценарист и певица, запознали се случайно, а когато Ема разбира, че Чарли не може още дълго да се грижи сам за себе си заради заболяване, застрашаващо паметта му, между двама им се появява неочаквано приятелство. То ще накара възрастния мъж да прекара последните си дни по възможно най-пълноценен начин – без страх, а с много смях и сбъдване на мечти.

ОЩЕ

Когато улицата е истинският подиум

Дизайнерът Майкъл Корс признава, че другата му голяма страст освен модата е театърът. Затова и 40-годишнината на модната къща беше отпразнувава с по-специално шоу, което се състоя на Бродуей. Сред светлините на града и с музика в изпълнение на Руфъс Уейнрайт Michael Kors разходи колекцията си есен/зима 2021 на улицата, докато в модели на марката дефилираха Наоми Кембъл, Ирина Шейк, Ашли Греъм и още ярки лица от последните години.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти