Салма Хайек спасява съпруга си и още (Плейлистът на Edna #14)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Спомени от старото нормално

Осем години след последния си албум, през 2020 г. Аланис Морисет издаде “Such Pretty Forks in the Road”. Подобно на всички свои колеги, при настоящите условия канадската изпълнителка няма как да се отдаде на турне, но пък използва тази носталгия за създаване на новата си песен. С минималистичната балада “I Miss The Band” певицата не само изразява обичта си към музикантите, с които свири на сцена, но и насърчава феновете си да даряват средства за организация, подпомагаща членове на индустрията. А гледайки клипа, който включва записи от изпълнения на живо и зад кулисите, няма как ние като публика да не изпитаме тъга по онези времена.

Да бъде блус

Най-новото от The Black Keys се казва “Crawling Kingsnake”, кавър на популярната блус песен, изпълнявана от редица имена през годините. Рок дуото снима клипа към парчето в известното Blue Front Café в Мисисипи – най-стария по рода си бар в САЩ, който съчетава музика, танци и хазарт. Песента е водещ сингъл от предстоящия им десети албум “Delta Cream”, който ще включва изцяло кънтри блус интерпретации и очакваме на 14 май.

И сам воинът е воин

Нов албум през тази година очакваме и от Years&Years. След като беше обявено, че другите двама членове на бандата се оттеглят, Оли Алекзандър продължава проекта самостоятелно. Първата му песен от тази соло ера е заразителната “Starstruck”, а във видеото 30-годишният британец показва звездната си сила с комбинация от актьорска игра и много танци.

КИНО

Охраняването продължава

„Бодигард на убиеца 2“ (“The Hitman’s Wife’s Bodyguard”) е продължение на едноименната екшън комедия, насрочено за юни тази година. Докато телохранителят Майкъл Брайс (Райън Рейнолдс) си дава почивка от работата, към нея го връща съпругата на Дариус (Самюел Ел Джаксън) – Соня (Салма Хайек), която се опитва да спаси мъжа и брака си. Тримата ще се окажат единствените, които могат да защитят Европа от отмъстителен и властен индивид (Антонио Бандерас).

Слагаме го в списъка си

Епичен и едновременно изпълнен с поезия очакваме да бъде филмът „Анет“, англоезичен дебют за френския режисьор Лео Каракс, чиято премиера ще открие тазгодишния фестивал в Кан. Главни роли в него отбелязват Марион Котияр и Адам Драйвър, които играят стенд-ъп комик и световноизвестна оперна певица. Тяхната любовна история се преобръща след появата на дъщеря им, притежаваща необичайна дарба.

Безкрайната сага

След забавяне от около една година деветата част на „Бързи и яростни“ излиза този юни. В нея героят на Вин Дизел – Доминик, е измъкнат от спокойствието на семейния си живот заради нова опасност. Тя се оказва неговият по-малък и отчужден брат – Джейкъб, изигран от Джон Сина. За този филм се завръща режисьорът Джъстин Лин, работил по 3-6 част от поредицата, а от трейлъра изглежда, че феновете могат да очакват по много от каскадите, изведени дори на следващо ниво.

ОЩЕ

Глътка въздух

Блещукащите светлини в модното шоу на Gucci идват с предупреждение за чувствителните сред нас, но останалите творения от новата колекция Aria заслепяват достатъчно. Виждаме ги представени във въображаем клуб, кръстен на хотел Savoy – мястото, където основателят Гучо Гучи работи като оператор на асансьор преди да създаде империята си. Днес, 100 години по-късно, юбилеят на модната къща е отбелязан с линия, която творческият директор Алесандро Микеле описва като „гмурване във всичко, което така ни липсва днес“.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти