Мила Кунис в болезнена среща с наркотиците и още (Плейлистът на Edna #10)

Плейлистът на Edna 10
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Отново в нейния свят

Новият седми албум на Лана Дел Рей излезе в петък, а заедно със “Chemtrails Over The Country Club” получихме и видео към поредния ѝ сингъл от него. Вярна на музикалното си звучене, в “White Dress” певицата разказва за романтиката от миналото си, когато все още работи като сервитьорка. Кадрите от клипа са вдъхновени от Дейвид Линч, но ако се вгледаме, ще видим, че жената с ролерите не е Лана Дел Рей – миналата година изпълнителката сподели, че е счупила ръката си, докато кара такива по време на снимки, а тук виждаме и привързаната ѝ ръка.

В търсене на рая

Jonas Brothers отново действат като самостоятелни единици на музикалната сцена - първото доказателство за това е новият соло албум на Ник Джонас. Вторият сингъл от “Spaceman” е “This Is Heaven”, а приповдигнатото му звучене е много вероятно да го превърне в хит. В клипа изглежда, че героят на Ник от предишното видео се разделя със самотата, която отстъпва място на вдъхновението и свободата.

Музикален активизъм

След “All The Guys” (припомнете си тук) и “Candy Coated” (и тук) Рут Колева отправя ново социално послание. В “Salty” тя пее за женската красота в различните ѝ форми, като всяка притежателка трябва да умее да цени своите. Парчето може и да звучи като чужда продукция, но певицата споделя, че е горда по него да е работил изцяло роден екип. В стилното видео на Жоро Манов за първи път в историята на българските музикални клипове се снима и транс жена.

На една мисъл разстояние

Весела Бабинова и Владимир Зомбори отново станаха главни герои в клип на Графа, след като първо си партнираха в “Drama Queen”. Пет години и една дъщеря по-късно, те представят невъзможната любовна история от текста на „Химера“. Песента на Влади Ампов е изцяло негово дело, а режисьор на видеото е Bashmotion.

КИНО

Между правилата и свободата

Коул е 15-годишно момче, което е изпратено при баща си Харп, с когото до скоро не е поддържал връзка. В Северна Филаделфия младежът се запознава със субкултурата на съвременните каубои, един от които е и неговият родител, и трудния начин се научава по да живее по техните правила. “Concrete Cowboy” е екранизация по романа “Ghetto Cowboy” на Грег Нери и излиза в Netflix през април с участието на Идрис Елба и Кейлъб Маклафлин (Лукас от “Stranger Things”).

Семейни изпитания

Вдъхновен от действителни събития, филмът “Four Good Days” разглежда сложните взаимоотношения между отчуждили се помежду си родител и дъщеря. Докато Моли за пореден път се опитва да се изчисти след злоупотреба с наркотици, в продължение на четири важни дни тя и майка ѝ Деб трябва да намерят път една към друга. В главните роли виждаме винаги добрата Глен Клоуз и Мила Кунис, която изненадва с може би най-драматичното си изпълнение до момента.

Когато татко заговори

Джейми Фокс е баща, който трябва бързо да научи как да се държи като такъв, когато неговата дъщеря тийнеджърка се нанася в дома му. “Dad Stop Embarrassing Me!” изглежда като класически съвременен ситком, а за създаването му Фокс се вдъхновява от отношенията със дъщеря си Корин, която вече е 27-годишен модел. Минисериалът на Netflix се състои от 8 епизода, а премиерата му е на 14 април.

ОЩЕ

Неочаквана версия

Миниалбумът на Рита Ора “Bang” излезе и в акустична версия, в която много повече изпъкват вокалните ѝ качества. Една от четирите песни в него британската изпълнителка, родена в Косово, изпълни за Шоуто на Елън Дедженърис от фоайето на Държавния театър в Сидни. Съпроводена от оркестър и облечена в дълга светла рокля, Рита Ора ни припомня защо би трябвало да е я ценим повече.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти