Психо игрите на Джъд Лоу, новата кино роля на Мик Джагър и още (Плейлистът на Edna #23)

Джъд Лоу
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Така звучат легендите

“Bigger Love”, новият албум на Джон Леджънд, излезе в петък, а след емоционалния първи сингъл от него – “Conversations In The Dark” (припомнете си тук), идва време да ни просълзи поредното парче от музикалната колекция. “We Will Never Break” разказва за любов, непоклатима пред обстоятелствата, и непобедимостта на човешкия дух. Посланието придобива и нов контекст с кадри от протести от миналото до днес.

Летни мечти

Още през есента на 2019 г. Ела Еър даде заявка за завръщане на музикалната сцена, а за 2020 г. вече има издадени цели три сингъла! Последният от тях, съвместно с рапъра Yxng Bane, се казва “Dreams”, а в него двамата предават тръпката от пеперудите в стомаха и ни зареждат с позитивно настроение. Извънредната ситуация налага клипът да бъде заснет през приложението Zoom – ако не знаехме, нямаше изобщо да се сетим!

Без добавена захар

Повече от година след последния си видеоклип Рут Колева представя ново парче, този път на английски, но отново на световно ниво. “Candy Coated” е първи сингъл от предстоящ нов албум на изпълнителката. Главна роля в клипа към парчето има танцьорът Валентино Владимиров, участвал в клипове на Кайли Миноуг и Тейлър Суифт, а наред с естетически издържания клип, песента засяга важни теми без захаросване. Главната сред тях е дискриминацията на хора с нетрадиционна сексуална ориентация, а парчето изразява подкрепа към дейността на фондация GLAS, защитаваща правата на ЛГБТ общността у нас.

КИНО

Изкуството да откраднеш изкуство

„Прегоряла ерес” (“The Burnt Orange Heresy”) е екранизация по едноименния роман на Чарлз Уилфорд. В него един критик ще бъде натоварен с мисията на открадне нов шедьовър на емблематичен художник, който не се е появявал под светлините на прожекторите през последните няколко десетилетия. В ролята на арт ветерана Джером Дебни е Доналд Съдърланд, а негов екранен покровител (и предател) е самият Мик Джагър, който участва във филм за първи път от 2001 г. насам (след „Мъжът от Елисейските полета“). Докъде води неговият план, трябваше да се разбере още след световната премиера през март, но след изместването ѝ, лентата ще бъде по някои екрани най-рано през август.

Семейни игри

В „Гнездото“ (“The Nest”) Джъд Лоу е съпруг и баща, чието семейство се мести сравнително често. Поредната промяна идва, когато той предлага да напуснат САЩ, за да се установят в Англия. Новият дом обаче не се отразява толкова добре на съпругата му (Кери Куун), а напрежението между двамата партньори расте и е напът да донесе истинска катастрофа в иначе луксозния дом мечта на двойката. Трилърът обещава да бъде изпълнен с много нюанси, а критиците вече хвалят актьорските изпълнения в него.

Грехове от миналото

„Отплата“ (“Retaliation”) проследява историята на мъж, преследван от демоните на своето минало. Молки (Орландо Блум) е работник по разрушаване на сгради, чийто живот е разтърсен, когато случайно попада на мъжа, отговорен за травмиращото му детство. Това събужда още повече гнева на героя, който тръгва по пътя на отмъщението. Филмът е заснет още преди три години, но се очаква да излезе през 2020 г.

ОЩЕ

Ритуалът на Наоми Кембъл

Поредната звезда, разкриваща тайните си за красота пред Vogue, е Наоми Кембъл. Топмоделът, който наскоро навърши 50, показва как приготвя грима си само за 10 минути, използвайки цинков спрей, ролер, пудра, хайлайтър, четка за вежди…и това е само половината. Рецептите обаче са изпитани от предишни поколения, като Кембъл ги научава от своята майка.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти