Кейт Бланшет става враг на жените, Джон Леджънд ни разплаква с нова песен и още (Плейлистът на Edna #2)

Кейт Бланшет
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Вдъхновение от улицата

Алиша Кийс започна подготовката си за следващ албум още в края на миналата година с няколко нови песни, а 2020 посреща с още по-силен сингъл. “Underdog” е посветен на големия малък човек, който следва собствения си път, и заслужава не по-малко внимание. Парчето, в което с беквокали и китара се включва Ед Шийрън, ще бъде част от албума “ALICIA”, който трябва да излезе през първата половина на годината.

Обещание за вечност

Джон Леджънд от две години ни радва с коледния си албум, но явно и самият певец вече смята, че му е време за нещо друго. Носителят на „Еми“, „Грами“, „Оскар“ и „Тони“ прави заявка за следваща музикална колекция с нежната балада “Conversations In The Dark”. Докато видеото с текста показва влюбени двойки от различни възрасти, песента е искрен и прочувствен обет на един мъж пред любимата му, който ни кара да посегнем към кърпичките.

Летвата е вдигната

Тита ни изненада приятно с „Първият човек“ преди няколко месеца (припомнете си тук), а новото от нея през 2020 се казва „Минимумът“, което излезе паралелно с първия ѝ албум „Аз съм Тита“. Сингълът грабва със заразителна мелодия и възможността изпълнителката да покаже повече от гласовите си данни. Бонус точки даваме и за препратките към „Междузвездни войни“ в текста.

КИНО

Път на дамите

Февруари вече ни чака зад ъгъла, а с него и премиерата на „Хищни птици (И фантастичната еманципация на Харли Куин)“ – самостоятелния филм за героинята на DC Comics от заглавието. За малкото време, оставащо до лентата, ни напомня вторият трейлър, където виждаме повече от останалите женски образи, които ще трябва да преборят Юън Макгрегър като злодея по петите им. Кадрите ни замайват с преследвания и експлозии на фона на “It’s Oh So Quiet” на Бьорк, което звучи почти толкова щуро, колкото и самата Марго Роби в главната роля.

Една против всички

70-те години е времето на втората вълна феминизъм със стремежи към сексуалнa свобода и правата за контрацепция и аборт. Но не всички в Америка споделят възгледите за равенство на жените – сред тях и консервативно настроената Филис Шлафли, която повежда антифеминистко движение. В ролята влиза Кейт Бланшет, която заедно със Сара Полсън, Елизабет Банкс, Роуз Бърн и др. разказват за сложната и противоречива идеология, след която светът не е същият, в минисериала на FX „Г-жа Америка“.

Корупция по български

Сред новите български заглавия тази година е „Ятаган“ на режисьора Андрей Андонов („Никой“). Сюжетът ни среща с полицейския инспектор Костов (Мариан Вълев), който в опитите си да отчете дейност пред новия си шеф (Жени Калканджиева) набеждава обикновено момче (Ивайло Драгиев) за терорист. Двамата неочаквано влизат в комбина и създават схема, с която надхитряват държавната администрация.

ОЩЕ

Зад кулисите или не съвсем

Гостите на церемонията „Златен глобус“ и тази година минаха през асансьора на сп. “InStyle” в хотел „Бевърли Хилтън“. Шеговитата традиция е намигване към това какво правят звездите, когато никой не ги снима, а тук можем да видим как едни дават воля на апетита си, други като Нина Добрев се спъват на високи токчета или пък се отървават от тях, а трети съвсем се развихрят в суетата си.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти