Дъщерята на Майкъл Джаксън за края на edna любов и още (Плейлистът на Edna #3)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►

МУЗИКА

Небето му е граница

Не се сещаме за по-добра надъхваща песен, излязла напоследък, с която да започнеш седмицата. Еминем издаде разширената версия на албума си “Music To Be Murders By – Side B” през декември, а сега още едно парче от него получава видео. В “Higher” рапъра споделя за гордостта от постигнатото, която го движи напред, а в черно-белите кадри на клипа го виждаме да изпълнява песента на боксов ринг.

Зад клепачите ѝ

Последният месец на миналата година посрещна и дебютния албум на Парис Джаксън. По “Wilted” дъщерята на Майкъл Джаксън работи с продуцента Анди Хъл, вокалист на инди рок бандата Manchester Orchestra. “Eyelids” е единственото парче от музикалната колекция, в която той участва с вокали. Парчето разказва за болезнения край на edna любовна история, а семплото, но въздействащо видео допълва красотата на песента.

Обратен полет

Пет години слес последния си албум Бърди ще издаде “Young Heart” този април. За водещ сингъл е избрано парчето “Surrender”, в което чуваме типичното за британката лирично звучене. А за разкош кадрите от видеото, макар и непретенциозни, са също толкова поетични, колкото и песента, която е за съмненията на ума и сърцето.

КИНО

Времеви капан

Рой Пулвър (Франк Грило) е бивш войник от специалните части, който е принуден да преживява смъртта си отново и отново всеки ден. Виновна за това е тайна организация, начело с полковник Клайв Вентор (Мел Гибсън), чийто план за пренаписване на историята Рой трябва да узнае, за да си върне нормалния живот и своята голяма любов Джема (Наоми Уотс). “Boss Level” се очаква да направи премиерата си (по един или друг начин) през март тази година.

Потопени в мистерия

Минисериалът „Светилата“ (“The Luminaries”) на BBC ни пренася в Нова Зеландия от втората половина на XIX век, обхваната от треска за злато. Там серия неразрешени престъпления, които крият любов, отмъщение и мистерия, свързват общо дванайсетте герои. Макар от продукцията все още да не обявяват конкретен сюжет, за преплетените истории разбираме от информацията за едноименната книга, издадена и у нас, на която се основава сериалът. Като лукавата ясновидка Лидия Уелс ще видим Ева Грийн, която и този път носи със себе си необходимата загадъчност за подобна историческа драма.

Сблъсък на титани

Ако имате нужда от нещо ново и зрелищно, бройте дните до 26 март, когато излиза „Годзила срещу Конг“. Докато защитниците на Конг поемат на път, за да го върнат у дома, те попадат на разгневената Годзила. Двете огромни създания се оказват единствените живи представители на два воюващи помежду си животински вида и макар да не е спорно кой ще победи, сигурно е, че сблъсъкът ще е огромен. Освен Мили Боби Браун, с която тук се срещаме отново след „Годзила“ от 2019 г., в новия филм от Монстър вселената се включват Александър Скарсгард, Ребека Хол, Ейза Гонзалез и др.

ОЩЕ

В един вечен гардероб

Карла Бруни не е само съпругата на френския президент Никола Саркози, а модел и певица, която има какво да разкаже за живота си под светлините на прожекторите. Затова не е чудно, че Vogue я кани да сподели повече за 13 свои визии от 1988 г., когато е в началото на кариерата си като модел, до обложката на последния си албум от 2020 г. Макар и дефилирала за Chanel, Versace, Givenchy, Prada и други модни гиганти, Бруни признава, че самата тя не е никак изискана в ежедневието си, а за да създадеш семпъл вид според нея е сложно.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти