Ан Хатауей се замесва в обир и още (Плейлистът на Edna #1)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Честита нова година с първото издание на Плейлиста на Edna за 2021! Ето най-актуалното от музиката, киното и шоубизнеса през изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►

МУЗИКА

Следваща глава

В първата седмица от 2021 The Weeknd ни поднесе нова порция от ерата на албума си “After Hours”. Новият му сингъл “Save Your Tears” разказва за края на edna любов и е придружен от клип, където виждаме лицето на изпълнителя след бинтовете, които той носеше на сцената известно време. Но спокойно, това не е истинският Абел Тесфайе, а продължение на образа от последните му клипове. И докато фенове се чудят дали „интервенциите“ не са препратка и към бившата му половинка Бела Хадид, сигурното е, че The Weeknd дава свежо начало на годината, докато му предстои да огласи и почивката между полувремената на Супербоул след по-малко от месец.

Кралско завръщане

Пет години след предишния си албум Kings of Leon обявиха новата си музикална колекция. “When You See Yourself” излиза на 5 март, а дотогава слушаме двата водещи сингъла – “100,000 People” и “The Bandit”, който пристигна и с клип. Кадрите на по-динамичното парче, стилизирани по няколко начина, показват групата в действие, а ние нямаме търпение да чуем повече от нашвилската банда след толкова време отсъствие!

Да обичаш себе си

Мел Си беше сред музикалните звезди, които през изминалата година се погрижиха за настроението ни на домашния дансинг, и изглежда, че продължава с тази нагласа и през 2021. “Into You” е петият сингъл от електропоп албума ѝ “Melanie C”, а в парчето тя възпява факта, че любовта към другия не може да започне без тази към самия себе си. Във видеото я откриваме обляна в неонови светлини, но няма как да не забележим и вътрешното ѝ сияние – струва ли ни се, или Мелани изглежда все по-добре с годините?

КИНО

Минало несбъднато

След „Оскар“-а си за поддържаща женска роля в „Ако Бийл Стрийт можеше да говори“ Реджина Кинг прави режисьорския дебют с „Една нощ в Маями“ (“One Night In Miami”). Филмът по едноименната пиеса, поставена за първи път преди няколко години, проследява edna въображаема среща през 1964 г. между четири легенди – Мухамед Али, Малкълм Екс, Сам Кук и Джим Браун, докато празнуват победа на Али. Така през техните погледи успяваме да осъзнаем някои елементи от движението за граждански права и революцията, характерна за онова десетилетие.

Пандемична романтика

Линда и Пакстън са двойка, която е напът да се раздели, но извънредното положение във Великобритания ги кара да останат заедно поне още две седмици. Освен че са поставени пред предизвикателството да живеят още време под един покрив и работят от вкъщи, двамата ще трябва да организират пренасянето на свои стоки от магазините, които обябяват фалит. Сред скъпоценностите и диамант на стойност 3 милиона паунда, който ще се опитат да запазят за себе си. На историята не ѝ липсва пандемичен хумор с кадри от видео чатове, презапасяване с тоалетна хартия и вино по време на работа, а Ан Хатауей и Чиуетел Еджиофор в главните роли са сред причините да очакваме “Locked Down” на HBO Max до няколко месеца.

Любов извън прожекторите

„Малкълм и Мари“ е сред най-любопитните заглавия тази година по няколко причини. Първо: режисьорът Сам Левинсън, чийто филм “Pieces of a Woman” (припомнете си тук) е сред претендентите по време на настоящия сезон на наградите, а неговият “Deep Water” с Бен Афлек и Ана де Армас се очаква да излезе до края на годината. Второ: „Малкълм и Мари“ е сред първите заглавия, заснети по време на изолацията през 2020. И на последно място – задушевната атмосфера и наситените емоции на историята. В нея Джордж Дейвид Уошингтън и Зендея са режисьор и неговата приятелка, които се връщат у дома след премиерата на новия му филм, а откровенията им един пред друг поставят тяхната връзка под въпрос.

ОЩЕ

Урок по самоирония

Дуа Липа е лицето от февруарската корица на Vogue Великобритания, а във видео, заснето за изданието, певицата иронизира себе си в ролята на ментор по танци. В началото на кариерата си тя е критикувана за липса на сценично присъствие и липсата на танцови умения, но това не ѝ попречва да бъде най-стриймваната изпълнителка през 2017, носителка на две награди „Грами“ през 2019, едно от доминиращите имена в музиката през 2020 и нови шест номинации за престижната награда. Така че взимайте бележки и изтанцувайте тази година!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти