Новата зловеща роля на Джаред Лето и още (Плейлистът на Edna #46)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Коледен подарък

След албума си с колаборации от 2019, тази година Ед Шийрън си даде почивка от музиката, за да се посвети и на новата си страст – бащинството. Докато през лятото получи най-ценния си подарък, британецът все пак не забрави за почитателите, като ни изненада с новото си нежно парче, изпълнено с надежда, “Afterglow”. „Това е песен, която написах миналата година и исках да издам за вас“, сподели той в Instagram, но и отрече да подготвя нещо повече. „Това не е първият сингъл от следващия албум, а просто песен, която обичам и се надявам и вие да обикнете.“

Две легенди в едно

След едноименната музикална колекция “Chris Cornell” от 2018, излязла след смъртта му (припомнете се тук), през декември беше издаден нов албум с изпълнения от Крис Корнел. “No One Sings Like You Anymore, Vol.1” съдържа 10 кавъра на парчета от легендарни музиканти, записани от вокалиста на Soundgarden през 2016. Сред тях е и “Watching The Wheels” на Джон Ленън, а от седмица насам можем да видим и официално видео в YouTube канала на Корнел.

Окрилено завръщане

Дивна избра първия коледен ден, за да представи новия си сингъл „Напред“. В текста порасналата изпълнителка рисува картина на най-мрачните моменти в живота и отправя послание за по-светли дни. На бездната от песента контрастират красивите кадри от видеото, в които Дивна танцува със своя враг, когото успява да надвие.

КИНО

Ново начало

През новата година Робин Райт ще направи режисьорския си дебют по време на фестивала “Sundance” с филма “Land”, в който играе и главната роля. След емоционална травма героинята ѝ Иди Матис се опитва да се отърси от събитията, като се изолира сред природата в Уайоминг. Там среща мъж (Демиан Бичир), който я учи как да оцелява в дивото, оставяйки Иди да вземе собствено решение за това как би искала да продължи нататък.

Самота по Алмодовар

Педро Алмодовар прави англоезичния си дебют с „Човешкият глас“, който би трябвало да видим и в рамките на отложения фестивал „Киномания“ през 2021. Късометражният филм на испанеца по едноименната пиеса на Жан Кокто може да е само 30 минути, но какви! Тилда Суинтън играе жена в очакване на своя бивш, с когото разговаря по телефона, но чийто глас зрителят така и не чува. В компанията на неговите вещи, неспокойното си куче и ярките цветове на екрана, типични за Алмодовар, очакваме Суинтън да въплъти всички чувства, предизвикани от едно предателство.

Трима с „Оскар“ за късмет

Криминалната драма “The Little Things” събира трима носители на „Оскар“ в един престъпен свят. Дензъл Уошингтън е в ролята на заместник-шерифа Джо Дийкън, който заедно с Рами Малек като сержант Бакстър се опитват да заловят сериен убиец в Лос Анджелис. Докато имат заподозрян в лицето на Джаред Лето, но не и достатъчно доказателства, случаят започва да изважда наяве мрачни тайни от миналото на Дийкън. Филмът на Джо Лий Ханкок се очаква да излезе в края на януари.

ОЩЕ

Светлина за празниците

Не само заради липса на нещо по-подходящо за последната част на материала, но и защото искаме коледното настроние да продължи, до следващия Плейлист през 2021 засега ви оставям с нещо музикално. За участието си в новогодишната програма на Дик Кларк, водена от Райън Сийкрест, Дженифър Лопес очевидно загрява с кавър на празничната класика “It’s The Most Wonderful Time of the Year” заедно с вокалния педагог и съдия от “The Voice” Стив Маки. Клипът е заснет в Лос Анджелис и включва огромна елха, сняг, Дядо Коледа и Джей Ло в две празнични визии (вече знаем откъде е червената рокля, с която публикува снимки в Instagram на Коледа).

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти