Джъстин Тимбърлейк е преследван от миналото, Роби Уилямс става Борис Джонсън и още (Плейлистът на Edna #45)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►

МУЗИКА

Човекът оркестър

Пол Маккартни издаде новия си, 18-ти поред солов албум, записан по време на локдауна в началото на тази година. “McCartney III” е своеобразно продължение на други две негови музикални колекции - “McCartney” от 1970 г. и “McCartney II”, излязла десетилетие по-късно. Първият сингъл от третата част е “Find My Way” – позитивно парче за намирането на спасение в мрачни дни. За клипа музикалната легенда от Бийтълс е уловена от 46 камери, които проследяват създаването на песента в домашни условия.

Долу ръцете от Коледа!

Миналата година той издаде цял празничен албум, но през 2020 Роби Уилямс отново е тук, за да изрази онова, което всички чувстваме – никой не може да отмени Коледа, защото тя е вътре в нас. “Can't Stop Christmas“ e зимният сингъл, който не би могъл да опише по-добре необичайната година, но и да донесе нужното настроение. Във видеото изпълнителят участва едновременно като себе си, докато слуша обявяването на мерки по телевизията, но влиза и в образа на премиера Борис Джонсън.

Апокалиптичен хумор

“Not the End of the World” е следващият сингъл на Кейти Пери от новия ѝ албум “Smile”. За кадрите на клипа изпълнителката подхожда с чувство за хумор, избирайки актрисата Зоуи Дешанел, чиято удивителна прилика с Пери е широко обсъждана през годините. Във видеото извънземни се опитват да спасят поп звездата от обречената на разрушение Земя, но вместо това отвличат Зоуи. Краят поне е щастлив, а посланието е ясно – ако извлечеш най-доброто от една кризисна ситуация, можеш да отложиш края на света.

КИНО

Втори шанс

Последно гледахме Джъстин Тимбърлейк на голям екран във „Въртележка“ на Уди Алън през 2017 г., но този път той сменя романтичната комедия с драма. В „Палмър“ музикантът играе главната роля на обещаващ бейзболен играч, чиято спортна кариера пропада след влизането му в затвора. След като се завръща у дома, той опитва да продължи живота си, но миналото му продължава да го преследва. Междувременно Еди Палмър започва да се грижи за изоставено от майка си момче, което ще промени представите му за живота. Премиерата на заглавието в платформата AppleTV+ е на 29 януари.

Отмъщение по братски

Криминалната драма “Brothers By Blood” разказва за една несправедлива смърт, дело на мафията във Филаделфия, която бележи с болка няколко поколения от едно семейство. В главните роли са Матиас Шьонертс и Джоел Кинаман, които заедно ще търсят отплата, но и рискуват да се поставят себе си един срещу друг. Филмът, в който участва и Райън Филипи, се очаква да излезе през януари.

Железният Майк срещу Планината

Поредната роля на Майк Тайсън пред камера е в екшъна “Desert Strike”. В трейлъра виждаме боксьора като бивш военен, който се опита да преведе група египетски бежанци през пустинята. Тогава идва и сблъсъкът с водач на наемни убийци, изпълняван от актьора Хафтор Бьорнсон, когото помним най-вече като Планината от „Игра на тронове“. Колкото и нелепо да изглеждат на моменти кадрите, все пак бихме гледали от любопитства сблъсъка на тези двама титани.

ОЩЕ

Диско спасение

Тази година забелязахме завръщане на диско попа на световната сцена, а част от приятната тенденция стана и Дуа Липа. Облечена изцяло в бяло, 25-годишната британка ни пренесе в зимна приказка като последния музикален гост за годината в комедийното предаване “Saturday Night Live”. Сред изпълненията ѝ там беше и хитът ѝ “Levitating” - признаваме си, че танцувайки на него вкъщи сме гонили лошото настроение през 2020.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти