Мерил Стрийп се помирява с миналото, Брус Уилис в извънземен сблъсък и още (Плейлистът на Edna #40)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Добре забравено старо

Тази година Марая Кери зарадва феновете си с албума “The Rarities”, който събра неиздавани досега нейни парчета по случай 30-годишнината от началото на кариерата ѝ. Изненадите по този повод продължават и с премиерата на заснет по-рано, неразпространен клип към песента “Underneath The Stars”, излязла през 1996 г. В него певицата изпълнява романтичното парче, облечена с лавандулова рокля, като клипът включва и кадри от световното ѝ турне Daydream.

Между земята и облаците

Австралийката Тони Уотсън, позната най-вече като Tones and I, ни завладя през 2019 г. с хита си “Dance Monkey”, част от първата ѝ краткосвиреща музикална колекция. Сега тя подготвя първия си дългосвирещ албум, от който ще бъде част и новият ѝ сингъл “Fly Away”. В него изпълнителката пее за различните представи за щастието, които виждаме в лицето на героите от клипа, но и другите последици, които идват със сбъдването на мечтите.

Философия с модерен прочит

Три месеца след предишния си сингъл като “My Future” (припомнете си тук) Били Айлиш издаде следващото си парче “Therefore I Am”, продуцирано от брат ѝ Финиъс и написано съвместно от двамата. Тук отново са налице шепнещите вокали на певицата и характерните за нея бийтове, които ни напомнят за най-известната ѝ песен “Bad Guy”. Освен че използва сентенцията на Рене Декар „мисля, следователно съществувам“, текстът е обръщение към неназовано лице, а това оставя място за интерпретации от страна на феновете. В клипа 18-годишната изпълнителка обикаля сама празен мол (една от мечтите ни по време на пандемия!) под собствената си режисура.

КИНО

Ромео и Жулиета в Ирландия

“Wild Mountain Thymе” ни среща с две семейства в съседство, враждуващи заради земята, която разделя фермите им. В сърцето на конфликта се оказват техните деца – Роузмари (Емили Блънт) и Антъни (Джейми Дорнан), чийто баща (Кристофър Уокън) заплашва да прехвърли имота на своя братовчед от Америка – Адам (Джон Хам). Когато наследниците на фамилиите се срещат години след неразбирателството си в детството, между тях се пораждат чувства, а присъствието на Адам само усложнява ситуацията.

Междузвездни надпревари

Макар и вече на 65, Брус Уилис си остава вечният екшън герой – доказва го и поредното заглавие с негово участие, макар и клиширано. В „Пробив“ (“Breach”) той е член от екипажа на мащабен космически кораб, отправил се към планетата Нова земя. Пътуването обаче се превръща в заплаха за всички на борда заради космически чудовища, които възнамеряват да използват кораба като оръжие.

Да се примириш с миналото

За съжаление или не, новият филм на носителя на „Оскар“ Стивън Содърбърг няма да кацне в кината, а по малките екрани със стрийминг платформата HBO Max. „Оставете ги да говорят“ (“Let Them All Talk”) разказва за уважавана писателка на име Алис, която предстои да издаде дългоочакваната си нова книга. Междувременно тя поема на круиз заедно със своя племенник и двете си най-близки приятелки, а през това време ще се наложи да намери път обратно към тях и самата себе си. В главната роля виждаме Мерил Стрийп, която се намира в добрата компания на Кандис Бъргън, Даян Уийст, Лукас Хеджис и Джема Чан.

ОЩЕ

Нежна революция

Хари Стайлс често привлича внимание с необикновения си стил, а сега 26-годишният британец стана част от модната история, като се превърна в първия мъж, появил се върху корица на Vogue за 127-годишната история на списанието. Но това не е всичко – за фотосесията той позира и в дамски дрехи, като именно кадър с рокля е избран за корицата. Във видето зад кадър виждаме още от работния процес с мечтателни кадри, на чийто фон Хари изпълнява акустична версия на песента си “Cherry”.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти