Никол Кидман спасява абитуриентски бал и още (Плейлистът на Edna #42)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Златен блясък

През 2020 г. Кели Роуланд направи завръщане с няколко сингъла, най-новият от които се казва “Hitman”. Фънки звученето му ни връща в 70-те, но със съвременен почерк. Във видеото бившата 1/3 от Destiny’s Child се намира на пищно, но стилно парти, а за кадрите сменя две визии в златисто.

Диско парти за един

Към 80-те пък се обръща за вдъхновение Поли Генова в “Last Night” – първата ѝ нова песен след издаването на албума „Твоя“ тази година. Ретро стилът тук си личи както в диско и синтпоп стила, който чуваме, така и при костюмите и прическите пред камера. За работата по парчето Поли отново се доверява на чуждестренен екип, работил с Кайли Миноуг и Давид Гета.

На нови вълни

Тези от вас, които се сещат коя е Криста, вероятно я помнят като гласовитото момиче от музикалния лейбъл на Мария Илиева Stereo Room, а от известно време тя е част от екипа на Графа. След няколкогодишна соло пауза вече слушаме и новия ѝ чувствен сингъл „Отново“. В него музиката и текста на Рейчъл Роу възпяват любовта, която е по-силна от нас.

КИНО

Един за всички

“Our Friend” разказва действителната история на една двойка и техния най-близък приятел. Когато Никол (Дакота Джонсън) е диагностицирана с рак, животът на съпруга ѝ Мат (Кейси Афлек) и нейните деца е напът да се преобърне. На помощ идва приятелят им Дан (Джейсън Сийгъл), който се нанася в дома им. Докато той се грижи за всички тях, а тримата се опитват да сбъднат последните желания на Никол, престоят му става по-дълъг, отколкото е предполагал.

Да изживееш повече за година, отколкото цял живот

С историята на двама тийнейджъри “Life in a Year” иска да ни напомни, че животът си струва да се живее тук и сега, независимо от обстоятелствата. Дарън е 17-годишно момче, което се влюбва в Изабел, но плановете за бъдещето му с нея се срутват, когато тя му споделя, че ѝ остава година живот. Оттук нататък двамата ще се опитат да изживеят времето, което им остава, по възможно най-пълноценния начин. В главните роли ще видим Джейдън Смит и Кара Делевин, а продуценти са Уил и Джейда Пинкет Смит.

Спасителите на бала

“The Prom” обещава да запълни липсата на сгряващи душата филми по кината в края на годината, като пренесе скоро блясъкът и празненството в Netflix. Филмът на Райън Мърфи е екранизация на едноименния бродуейски мюзикъл, в който на едно момиче е забранено да присъства на училищния бал, където тя иска да се появи като двойка заедно с дъщерята на директорката. Научавайки за тази драма от интернет, четири залязващи звезди от Бродуей се отправят към малкото градче в Индиана, за да поправят тази справедливост и междувременно да получат нужната публичност за успеха си на сцена. В ролите на актьроския квартет ще видим Мерил Стрийп, Никол Кидман, Джеймк Кордън и Андрю Ранълс, а сред останалите известни имена са Кери Уошингтън и Кийгън-Майкъл Кей.

ОЩЕ

Любов и нищо друго

Американските музикални награди тази година ще бъдат запомнени с няколко зрелищни изпълнения, но това на Кейти Пери и Дариус Ръкър се отличи със своята задушевност. С песента “Only Love” от новия си албум “Smile” изпълнителката направи една от своите първи появи на живо след раждането и ни припомни най-важното нещо тази година (а и не само). Само с акустична китара, гласове и няколко прожектора и стола дуетът успя да създаде атмосфера на спокойствие и интимност, които напоследък са дефицит.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти