Бенедикт Къмбърбач замесен в конспирация, Ралф Файнс открива стари съкровища и още (Плейлистът на Edna #43)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►

МУЗИКА

Тройна коледна магия

Коледа е времето на Марая Кери! И тази година звездата вече подари нещо специално за празника – спектакъл, заснет за платформата Apple TV+. За изпълнението на песента “Oh Santa”, която излезе още през 2010 г., към Кери се присъединяват още две дами с мощни вокали и стилни визии – Дженифър Хъдсън и Ариана Гранде, а зрители бяха особено впечатлени от хармонията между високите тонове на Марая и Ариана. Не сме сигурни коя е най-силната част от тази нова версия на парчето, но тя определено може да умножи коледното ви настроение по 3!

Коледа, каквато рядко си я признаваме

Карли Рей Джепсън също се подписва в списъка с коледни песни тази година. Сингълът ѝ “It’s Not Christmas Till Somebody Cries” излезе още в края на октомври, а сега вече има и клип, който допълва реалистичната картина на едно семейство по празниците. Докато всички пеят за радостта и нетърпението покрай Коледа, все някой трябваше да покаже и другата страна на този сезон – разногласията у дома и неоправданите очаквания за идилия, и то с хумор, който ни помага да преживеем (почти) всичко.

Топлинна вълна

След летния си хит „Родена с късмет“ (припомнете си тук) Михаела Филева облича и зимата с ярки цветове в новия си сингъл, озаглавен „100 на 100“. Кадрите от клипа с режисьор Павлин Иванов - Bashmotion, заснети в столичен клуб, отговарят на диско полъха на парчето. В стилното видео Михаела танцува заедно с още няколко момичета, като отново успява да запази добрия вкус по границите на изкушението, за което пее по текст на Графа.

КИНО

Парчета от миналото

“The Dig” събира Ралф Файнс и Кери Мълиган в главните роли на любителия археолог Базил Броун и заможната вдовица Едит Прити, чийто имот крие съкровища. Филмът на Netflix, очакван през януари, се основава на действителни събития около разкопките в Сътън Ху, Англия, и е екранизация по едноименния роман на Джон Престън от 2007 г. На прага на Втората световна война откритието на англосаксонски некропол от VI-VII век правят паралел между мистериозното минало на Великобритания и несигурното бъдеще по онова време.

Неочаквано приключение

Джим Хенсън се опитва да намери уединение в ранчото си в Аризона в близост до границата, когато един ден се налага да спаси майка и син мигранти, бягащи от наркокартел. По пътя си към Чикаго момчето и мъжът ще трябва да се изплъзнат на упоритите престъпници по петите им, а двамата доскоро непознати започват да се сприятеляват. Докъде ще ги отведе бягството им, предстои да ни разкаже “The Marksman” през 2021 г. с Лиам Нийсън в главната роля.

Изгубени години

“The Mauritanian” се основава на истинските събития около мавританеца Мохамеду Улд Слахи, задържан след атентата от 11 септември в затвора Гуантанамо Бей без конкретния обвинения. Там той прекарва 14 години, а след престоя си издава написания по това време „Дневник от Гуантанамо“, който се превръща в бестселър. Във филма, вдъхновен от тази история, ще видим Джоди Фостър да играе адвокат на Мохамеду, а Шайлийн Уудли - като неин съдружник. В ключовата роля на военен прокурор влиза Бенедикт Къмбърбач, чийто герой е измъчван от грешка в миналото, заради която името му е напът да бъде замесено в конспирация.

ОЩЕ

Вечер в замъка

Chanel за пореден път намери начин да представи новата си колекция от разстояние, този път между стените на живописно разположения върху река замък Шенонсо. Ежегодното шоу Metiers d'Art показа новите произведения на творческия директор Виржини Вияр, в които се преплита Ренесанс и съвремие. Единствен гост в публиката бе актрисата Кристен Стюарт, една от вече дългогодишните музи и рекламни лица на Chanel.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти