София Лорен с емоционално завръщане пред камера, Кърт Ръсел и Голди Хоун спасяват Коледа и още (Плейлистът на Edna #38)

Плейлист
Снимка:

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Доза витамин D

В дни, когато времето захладнява, имаме нужда от мелодия, което да ни носи усещане за лято. Желанието ни е изпълнено от Емели Санде и песента ѝ “More of You”, съвместно с многократния носител на „Грами“ от Гана Stonebwoy и британския продуцент Nana Rogues. Афро-соул парчето разказва за моментите на влюбване, а яркият клип ни инжектира допълнителна доза енергия.

Работещо момиче

Ариана Гранде продължава да бъде сред най-продуктивните съвременни артисти. След като издаде албумите “Sweetener” и “Thank U, Next” в две последователни години, певицата обяви и новата си музикална колекция “Positions”, която излиза на 30 октомври. Едноименният сингъл от нея излезе с клип, в който звездата се намира в Белия дом, облечена в стила на Джаки Кенеди и заобиколена от дамски екип.

Есенна прегръдка

Венцислав Чанов, познат най-вече като Венци Венц, ни изненада с лирично самостоятелно парче, озаглавено „Аз или нас“. Дуетната половинка от Pavell & Venci Venc го създава заедно с брятата Иво и Пламен Добреви, а клипът е режисиран от Джийсън Брад Люис. В минималистичното видео Венци от близък план пее за любовта, която е на една дилема разстояние.

КИНО

Назад във времето

След трилъра „Не казвай сбогом“ (“Gone Girl”) от 2014 г. режисьорът Дейвид Финчър е напът да ни пренесе в 30-те години с „Манк“. Черно-бялата лента проследява историята на Херман Манкевич, докато той завършва сценария на „Гражданинът Кейн“ и се конкурира с Орсън Уелс за създаването на легендарния филм. Главната роля в продукцията на Netflix, която излиза на 13 ноември, се изпълнява от Гари Олдман, когото ще видим в компанията на Аманда Сайфред, Чарлз Данс, Лили Колинс и др.

Пътищата на живота

Отново на 13 ноември в стрийминг платформата ще направи премиерата си и филмът “The Life Ahead” на Едоардо Понти. Фамилията му не е случайна – синът на Карло Пони и София Лорен екранизира книгата на Ромен Гари „Животът пред теб“, като режисира и собствената си майка. В лентата, която е първото участие за италианската филмова икона пред камера от десетилетие насам, Лорен играе мадам Роза – оцеляла след Холокоста еврейка, която взима под крилото си бездомни деца в Белвил. Към тях се присъединява и Момо, с когото жената успява да изгради трогателна връзка.

Мистър и мисис Клаус

Магията на Коледа отново събира Голди Хоун и Кърт Ръсел като мистър и мисис Клаус в продължението на филма „Коледните хроники“ от 2018 г. Двойката от Северния полюс отново ще напътства Кейт и Теди Пиърс – брат и сестра, които ще бъдат завлечени в приключение, за да спасят Коледа от мистериозен пакостник, заплашващ да я съсипе завинаги. Празничното настроение с тях ни очаква още от 25 ноември с помощта на Крис Калъмбъс – сценарист и режисьор на „Сам вкъщи“.

ОЩЕ

Неочаквано завръщане

За дългоочакването поява на Адел под прожекторите трябва да благодарим на комедийното предаване Saturday Night Live. 32-годишната певица участва не като музикален гост, а водеща и показа комедийния си талант в поредица скечове заедно с останалите актьори от шоуто. Самата тя призна, че новият ѝ албум още не е готов, затова дотогава си пускаме на repeat изпълнения от епизода. Като скеча, в който Адел e част от риалити формата „The Bachelor“ („Ергенът“) и има подходяща песен за всяка ситуация. (Още за появата ѝ прочетете тук).

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти