Мишел Пфайфър започва нов живот, Тейлър Суифт не спира с изненадите и още (Плейлистът на Edna #44)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Втора доза спасение

Тейлър Суифт вече издаде албума си изненада “Folklore” в края на юли, написан по време на изолацията тази година, и едва ли някой е смятал, че ще има дори втори. Но и това се случи – “Evermore” е вече факт и служи като следващ подарък от нея за феновете, този път по случай рождения ѝ ден. “Willow” e нежно звучащият, но и динамичен водещ сингъл от новата музикална колекция, придружен и от мечтателен клип, в духа на този към предишното ѝ парче “Cardigan” (припомнете си тук) и отново режисиран от Тейлър. 2020 може и да е ужасна година за човечеството, но е и страхотен момент да бъдеш фен на Суифт!

Целувки и дарения

След хитовия им дует “Señorita” и повече от година връзка, Камила Кабейо и Шон Мендес записаха и първата си обща коледна песен. Кавърът им на “The Christmas Song” идва и с кауза – за всеки 10 милиона стриймвания на песента ще бъдат дарявани по $10 хил. за фондация, която се бори срещу глада в САЩ. Празничната идилия на влюбените е заснета от самите тях в домашни условия, а парчето намира място и в делукс версията на новия албум на Шон Мендес – “Wonder”, който излезе в началото на декември.

В затвора на чувствата

С новото си парче Графа експериментира с ново за себе си звучене. В “Prison” той участва в създаването на текста и музиката заедно с българските продуценти със завиден опит извън граница Fabrizio Parisi и The Editor, чийто е и аранжиментът на парчето. Тримата разказват история за една токсична любов, а в звученето има нещо, което ни напомня за добрата стара електронна музика от 90-те.

КИНО

Ново начало

Мишел Пфайфър вече е сред фаворитите за „Оскар“ с ролята си във филма “The French Exit”. В него тя е разорена вдовица и сошиалите на име Франсис Прайс, която се мести от Манхатън в Париж заедно със сина си, своята котка и парите, останали им от наследството. 60-годишната саркастична американка обаче е изправена пред екзистенциална криза и изглежда, че престоят ѝ във френската столица няма да е лек нито за нея, нито за тези наоколо. Критиците, които вече са гледали комедийната драма, наричат изпълнението на Пфайфър „наелектризиращо“, а самата нея – „национално съкровище“.

Пишеща жена

От 8 януари в Apple+ ще можем да гледаме и втори сезон на „Дикинсън“ – модерен прочит на живота на поетесата Емили Дикинсън. В главната роля отново влиза Хейли Стайнфелд, чиято героиня ще търси мястото си в света, докато любовният ѝ живот става все по-сложен. От трейлъра разбираме, че бунтът ѝ ще бива изправен пред изпитание, докато Дикинсън трябва да вземе важно решение за бъдещето си като автор.

Боец с име на жена

Сюжетът на “Shadow In The Cloud” проследява капитан Мод Гарет като единствената жена на борда на бомбардировач по време на Втората световна война. Докато мъжете от екипажа поставят под съмнение нейните способности, тя се хвърля в битката и срещу още един неочакван враг, и то от извънземен произход. С негово участие екшънът добавя и хорър елементи, а резултатът е определян като „чисто пуканково забавление“ – не е нещо, което бихме отказали да видим на голям екран през 2021 г., особено след ограниченията тази година.

ОЩЕ

Никога не си е отивала

Не че имаме нещо против дуетите ѝ с Блейк Шелтън (никак даже), но Гуен Стефани отдавна не ни беше поднасяла нещо солово. Нова глава за нея започва със свежия ѝ сингъл “Let Me Reintroduce Myself”, който ще бъде част и от предстоящия ѝ пети албум. Песента тя изпълни за първи път на живо в музикалното предаване “The Voice”, където е ментор вече шест сезона. В парчето певицата твърди, че не е „само записи върху вашия рафт“ и все още си е същата, а това си личи не само по неостаряващия ѝ външен вид, но и от характерното ѝ звучене, което чуваме и тук.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти