Салма Хайек става бездомна, София Лорен каквато не сме я виждали и още (Плейлистът на Edna #2)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Наелектризирането продължава

Поредният сингъл на AC/DC от техния нов албум “Power Up” (припомнете си тук) получи официално видео. “Realize” носи типичната музикална енергия на бандата, която членовете показват, че не са загубили почти половин век след появата си на сцена. Виждаме го в черно-белите кадри и през обектив „рибешко око“, който проследява петимата членове, докато изпълняват парчето в студийна обстановка.

Летен сън

Време е за следващата глава от кариерата на Лана Дел Рей – след сингъла “Let Me Love You Like A Woman” (припомнете си тук) тя отгръща нова страница със заглавното парче от новия си албум “Chemtrails Over The Country Club”. Преди той да излезе на 19 март, слушаме едноименната песен, който излезе заедно с мечтателен клип с мистичен обрат. Песента е посветена на женските приятелства в живота ѝ, като съпоставя желанието да бъдеш нормален с това да имаш „свръхактивен, ексцентричен ум“, както тя самата казва пред сп. Interview.

С обич към себе си

За първи път чухме “In The Morning” през ноември, а сега сингълът на Дженифър Лопес е облечен и във видео…за разлика от самата изпълнителка в него. В едни от по-смелите кадри тя носи единствено ангелски криле, като клипът е натоварен със символика. Освен посланието за любов, която не бива да се бърка с физическото привличане, в клипа наблюдаваме Джей Ло да сменя няколко визии, с които разказват история за освобождаване от токсична връзка.

Преродена

Селена Гомес започна годината с изненада – първата си испаноезична песен от почти десетилетие насам. Вместо да съдържа метафори, “De Una Vez” е директна изповед на едно разбито сърце, успяло да забие отново. Успокояващото звучене се допълва от клип с романтична естетика и известна доза магия, които ни карат да го гледаме поне няколко пъти поред.

КИНО

Между две реалности

Грег е неудовлетворен от живота си мъж, който един ден среща мистериозната жена от своите видения. Изабел на пръв поглед е бездомница, но в паралелно измерение работи като учен, създаващ симулации. Тя твърди, че Грег води живота си в една от тях, но истинската действителност е много по-добра от неговата. Кой свят ще избере той, гледаме в научнофантастичната драма “Bliss”, където в главните роли са Оуен Уилсън и Салма Хайек.

Помощ за милиони

Ако помните трансформацията ѝ като социопат в „Не казвай сбогом“, сигурно ще искате да видите и това изпълнение на Розамунд Пайк като настойник на възрастни хора, който краде спестяванията им. Когато обаче среща новата си жертва г-жа Питърсън, Марла Грейсън не предполага, че ще се изправи срещу достоен противник с влиятелни приятели. Как ще завърши тази война за хладнокръвната измамничка, ще разберем от 19 февруари по Netflix. Във филма “I Care A Lot” участват още Даян Уест, Питър Динклидж, Ейза Гонзалез и др.

Забранена любов

“The World To Come” ни пренася в XIX век по североизточната граница на САЩ, за да разкаже неочаквана любовна история на две жени. Ванеса Кърби и Катрин Уотърстън са Тали и Абигейл, които водят изолиран живот в две съседски къщи – докато едната негодува от ревностния контрол на съпруга си, другата тъгува по преживяна трагедия, отчуждила съпруга ѝ. Двете постепенно намират утеха в отношенията си, но те им носят и нови беди. От Variety определят лентата като „лирично изследавне на женския копнеж“, а след наградата за най-добър ЛГБТ+ филм от Венеция “The World To Come” трябва да направи своята премиера през февруари.

ОЩЕ

Женска сила

Познаваме София Лорен като филмова икона, но не само такава е тя за edna никому известна италианка от Ню Джърси. Нанси „Винченза“ Кулик е възрастна жена, която през годините е имала редица изпитания. За да премине през тях, тя се е вдъхновявала от силата на италианската актриса с нелек личен живот. С тези две жени ни среща късометражният документален филм на Netflix „Какво би направила София Лорен?“ (“What Would Sophia Loren Do?“) – въпрос, който тя Нанси признава, че си е задавала неведнъж в живота си, за да си вдъхне кураж.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти