Пенелопе Крус спасява света с международна мисия, AC/DC с неочаквано завръщане и още (Плейлистът на Edna #36)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Излизане на светло

Пет години след предишния си сингъл “Rock the Blues Away” и доста спекулации за предстоящия състав на групата, AC/DC обяви нов, 17-ти поред албум, който излиза през ноември със заглавие “Power Up”. Първият сингъл от него - “Shot In The Dark”, носи типичното звучене на австралийците. Парчето всъщност е записано в края на 2018 – началото на 2019 г., а изглежда, че времето нямат особена власт върху гласа на 73-годишният вокалист Брайън Джонсън.

Рок молитва

“Show Them The Way” се казва неочакваният нов сингъл от шест години насам на Стиви Никс. Рок дамата, превърнала се в звезда още през 70-те като вокалист на Fleetwood Mac, споделя, че песента е започнала живота си като поема през 2008 г., но сега вече е „молитва“ за САЩ. Черно-белият клип превежда зрителите през снимки от различни исторически събития в страната, включително от тази година, и с надпис „Гласувайте“ призовава американците да бъдат отговорни граждани на предстоящите избори.

Блясък и самота

Стенли издаде новия си албум „Чужди тела“ едва миналата година, но продължава с още нова музика. Новият му сингъл „Събота“ е изненадващо лиричен и разказва за самотата, в чийто капан неусетно падаме понякога. Главна роля във видеото с продуцент Игор Марковски има актрисата Диана Димитрова, която показва какъв може да е животът извън светлините на прожекторите.

КИНО

Да увековечиш смъртта

„Минамата“ проследява част от истинската житейската история на фотожурналиста Уилям Юджийн Смит. Заглавието на филма носи името на залива в Япония, където той пристига през 70-те години, за да документира замърсяването с живак по крайбрежието, довело до епидемия от болестта Минамата, която и до днес причинява смъртта на много хора. Главната роля е поверена на Джони Деп, а преживяванията му като фотографа ще видим на голям екран и у нас по време на кино-литературният фестивал Синелибри през октомври.

Не са това, което бяха

През последните години освен че гледаме игрални версии на любимите анимационни филми, Холивуд отива по-далеч във въображението си, като преплита на едно място герои от различни истории. Такъв е случаят в “Come Away”, където виждаме Алиса от Страната на чудесата и Питър Пан. Преди всички да ги познават с добре известните им приключения, във филма на Бренда Чапман те са представени като брат и сестра, които ще се опитат да помогнат на своите родители да превъзмогнат загубата на най-големия им син. В образите на господин и госпожа Литълтън влизат Анджелина Джоли и Дейвид Ойелоуо.

Международна мисия

Дългоочакваният шпионски екшън, който събира пет световни топ актриси, вече е факт и се очаква да излезе през януари 2021. „355“ на режисьора Саймън Кинбърг (продуцент на „Марсианеца“, „Дедпул“ и филмите за X-Мен) събира Джесика Частейн, Пенелопе Крус, Лупита Нионго и Даян Крюгер като агенти, които обединяват сили, за да се изправят срещу опасно оръжие в ръцете на невидим глобален враг, застрашаващ цели страни. Междувременно те ще трябва да се справят и с героинята на Фан Бинбин – мистериозна жена, която следи всеки ход на екипа им.

ОЩЕ

От Холивуд до Париж

Chanel представи колекцията си Ready-to-Wear за пролет-лято 2021 на модно шоу в Гранд Пале. Този път марката преобрази пространството в изложбения център, като постави голям надпис с името си, подобно на знака Hollywood от хълмовете в Санта Моника, и украси масивните букви със светлини. Декорът показва и вдъхновението на творческия директор Виржини Виар за колекцията, в която се преплита по малко от стила на кино икони като Грейс Кели, Роми Шнайдер, Жана Моро и др., но с модерен прочит.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти