Сватбената приказка на принцеса Даяна, нова доза меланхолия от Лана Дел Рей и още (Плейлистът на Edna #37)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

На гребена на вълната

Докато чакаме новия албум на OneRepublic, който беше отложен за 2021 г., бандата ни зарадва с новия си сингъл “Wild Life”, част от саундтрака на филма “Clouds” на стрийминг платформата Disney+. Лентата разказва за 17-годишен музикант, чиято най-добра приятелка му помага да изживее възможно най-пълноценно оставащите му дни, докато неговото раково заболяване прогресира. Характерното емоционално звучене на OneRepublic присъства и тук, допълнено от посланието да бъдем активни участници в живота си, а не наблюдатели.

Меланхолична прегръдка

Не пандемията от коронавирус, а „незнайни причини“ забавиха появата на новия седми албум на Лана Дел Рей. За “Chemtrails over the Country Club” ще трябва да изчакаме най-рано до декември или януари, а междувременно певицата разпространи първия сингъл от него – “Let Me Love You Like A Woman”. Носталгичната балада ни напомня за първите песни на Лана, а в клипа тя се връща и към естетиката на сглобените, лично направени видеа от началото на кариерата си.

Семейни уроци

Петият самостоятелен сингъл на ALMA се казва “My Mama Told Me”. Заразителното поп парче тя създава заедно с Павел Николов от Pavell & Venci Venc’, разказвайки за родителските съвети и грешките, за които е виновна младостта. Режисьор на стилното видео е Димитрис Георгиев, който показва и фаталната страна на нежната Алма Доудъл.

КИНО

Старомодна любов

Романтика, музика и мечти се развихрят в новото заглавие на стрийминг платформата Amazon Prime. „Любовта на Силви“ (“Sylvie’s Love”) ни пренася в 50-те години, когато млада жена, работеща в музикалния магазин на баща си, се влюбва в саксофонист. Години след лятната им любов пътищата им отново се пресичат, за да осъзнаят, че животът им може да се е променил, но чувствата им един към друг – не. В главните роли влизат Теса Томпсън и Намди Асомуха като Силви и Робърт.

И замириса на „Оскар“-и

“Hillbilly Elegy” е екранизация по мемоарите на Джей Ди Ванс, в който авторът разказва за три поколения от Апалачите като най-младия член в своето семейство. Освен Гейбриъл Басо в ролята на главния герой, историята за сбъдването на американската мечта ще ни разкажат Глен Клоуз и Ейми Адамс като неговата баба и майка. Трейлърът ни обещава да видим от тях трансформации и игра, достойна за „Оскар“, а дали ще се окажем прави, ще разберем от 24 ноември по Netflix.

Шоуто трябва да продължи

Сериалът „Короната“, посветен на британското кралско семейство, се завръща с четвърти сезон, а първият по-подробен поглед към новите епизоди повдига завесата към следващите исторически събития, които оживяват на екран. Зрителите очакват с нетърпение появата на принцеса Даяна (изиграна от Ема Корин), чиято любовна история с принц Чарлз (Джош О’Конър) е проследена още преди приказната им сватба, която не е подмината също както скандалите на двойката. В новия сезон Джилиан Андерсън се присъединява като Маргарет Тачър, за да разгледа сложните отношения на министър-председателя с кралица Елизабет Втора (Оливия Колман).

ОЩЕ

Природна стихия

Напоследък не можем да отлепим уши и очи от Майли Сайръс и новия ѝ сингъл “Midnight Sky”. Вече ви разказах за него и официалното му видео тук, а след премиерата през август се радвахме на записи от поредица сесии на живо, в които 27-годишната певица представи различни версии на парчето заедно с кавъри на още песни. С новото си рок звучене и седемдесетарска визия Майли достига нови висоти – доказва го и акустичното изпълнение на “Midnight Sky” за МTV, което не ѝ дава възможност да се развихри, но показва класата, на която е способна.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти