Как да се облечете, за да получите всичко наведнъж: работа, висока позиция и увеличение на заплатата

Постоянно се опитваме да постигнем нещо: някои искат повече пари, други търсят идеален партньор. А тези, които се отказват, едва ли постигат това, което искат. Личен стилист ни разказа какъв образ ще ви помогне да получите желаната позиция, да успеете в преговорите и лесно да получите увеличение на заплатата. 

Дължим символичното възприятие на цветовете, формите и текстурите на Карл Юнг и неговата теория за колективното несъзнавано. Именно той предполага и след това доказва, че тези на пръв поглед незначителни нюанси носят силни образи, на които всички ние реагираме приблизително по един и същи начин.  

дрехи бизнес
Снимка: iStock

С други думи, червеното винаги е страст и интензивност, кашмирът е символ на комфорт, топлина и лукс, а триъгълникът с основата надолу е неизменна асоциация с женския пол. Познавайки тези и други възприятия, можете лесно да влияете на впечатлението за вас, което означава, че винаги можете да получите това, което искате. Сега нека поговорим за всичко по ред.  

Какво да облечете на интервю? 

дрехи бизнес
Снимка: iStock

Когато отивате на среща с потенциален работодател, разбира се, е важно да демонстрирате най-добрите си качества: професионализъм, издръжливост, усърдие, комуникативност, способност за спазване на правилата, хладен ум и визия за резултатите.  

Всичко това се отразява в сдържани, студени цветове: приглушено синьо, кафяво, пеперливо зелено, както и нюанси на кафяво - какао, лате и мока. Да имате сако с подплънки на раменете е задължително, защото така бъдещият ви шеф ще разбере, че може да разчита на вас. Ниският, стабилен ток и чантата с твърда форма също са желани атрибути от облеклото за интервю, те ще показват вашата безпристрастна позиция и способност да бъдете конкретни и събрани. 

Как да получите повишение? 

6 цвята обувки, които да съчетаете с бяло облекло

Нова позиция получават само тези, които са в състояние да покажат на ръководството своя потенциал. Не само способността да се справяте с текущите отговорности, но и способността да поемате допълнителна отговорност, талантът да управлявате екип, устойчивостта на стрес и перспективата.  

Това се илюстрира от традиционните цветове на бизнес средата (нюанси на синьо, сиво, бяло и кафяво), почти пълното отсъствие на щампи, както и прост и семпъл набор от аксесоари.  

Бижутата включват обеци, малка висулка на незабележима верижка и сватбен пръстен. И никакво творческо развихряне, освен ако не кандидатствате за стола на творчески директор на модна къща. И разбира се, добре поддържан външен вид: спретната прическа, лек грим, подчертаващ свежестта на лицето, елегантен маникюр в телесни тонове.  

Защо да искаме увеличение на заплатата? 

дрехи бизнес
Снимка: iStock

Няма дим без огън. Парите отиват при тези, които ги приемат сериозно и са в състояние да печелят още, като виждат скрити потенциали възможности. Как да покажете това за себе си? По-добре е да поискате увеличение на заплатата в дрехите, които са най-удобни за вас.  

Не, не предлагаме да отидете при шефа по спортни панталони и раздърпана блуза. Но също така не си струва да облечете нещо ново, току-що закупено и “неомачкано”. Изберете дрехи, които, от една страна, са подходящи за ситуацията (бизнес стилът е идеален), а от друга страна, не предизвикват дискомфорт.  

Например, ако сте свикнали да ходите на работа с панталон, мека блуза и елегантни обувки, тогава това ще бъде подходящо решение за разговор на тема заплата. Като „магнит за пари“ можете да изберете розово, винено червено и цвят черен шоколад - символи на лукс, статус и просперитет.  

Ефективна палитра за продажби 

7 неостаряващи правила за облеклото на всяка бизнес дама

Когато предлагаме нещо на някого, преди всичко ние самите трябва да вдъхнем доверие. В противен случай те определено няма да купят нищо от нас. Можете да засилите доверието в себе си с помощта на кафяви тонове. В крайна сметка кафявото е производно на оранжевото - най-дружелюбният, общителен, весел и позитивен цвят.  

Що се отнася до текстурите - меките и разтегателни тъкани, разбира се, са по-благоприятни, но нека не бъдат прекалено тънки. С други думи, заложете на smart-casual и няма да сбъркате. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти